2017-01-17 14:36:11• hírek • Szatmár.ro

EU-s pályázattal is fejlesztenék a Szatmár Megyei Kórházat

Akár a sugárkezelés is elvégezhető lehet majd a Szatmár Megyei Kórházban, ugyanis a megyei tanács Európai Uniós, határon átívelő pályázat segítségével fejlesztené az egészségügyi központot. Sajnálatos módon ugyanis sok szatmári daganatos beteg szorulna erre a kezelésre.

Nemrég találkoztak Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye önkormányzati vezetői és pályázati szakemberei, hogy egyeztessenek a hamarosan megnyíló, határon átívelő pályázati lehetőségek kapcsán. Az együttgondolkodás már megkezdődött, a Ro-Hu pályázatok keretében számos fejlesztésre nyílik majd lehetőség. És hogy miért Ro-Hu, a már ismerős Hu-Ro helyett? Mert ez alkalommal nem Budapesten, hanem Bukarestben fogják elbírálni a pályázatokat.

Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke szerint a határon átívelő együttműködés egy jó lehetőség lenne rá, hogy akár sugárkezelésre használható berendezéssel is bővíteni lehessen a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház felszereltségét.

A megyében ugyanis sajnos gyakoriak a daganatos megbetegedések, ezek egy részének kezelése Szatmárnémetiben is megoldható, viszont a sugárkezelés miatt már más városba, például Nagyváradra kell utazzanak a gyógyulni vágyók.

Pataki Csabától azt is megtudtuk, hogy számos fejlesztés van tervbe véve a szatmári egészségügyet illetően, nem csak EU-s pályázatok felhasználásával. Viszont ezekről egy kicsit korai beszélni, főleg olyan helyzetben, hogy sem az országnak, ezzel pedig Szatmár megyének sincs még meg a költségvetése.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: