2014-12-08 13:41:49• hírek • Kocsis Zoltán

Élelmiszer még nincs, de jelentkezhet, aki lemaradt

Az illetékesek elmondása szerint várhatóan még karácsony előtt elkezdhetik kiosztani az Európai Unió finanszírozásával összeállított élelmiszer-csomagokat a rászorulóknak. Az eljárás egyik újdonsága, hogy a jogosultak már megkapták az erről szóló értesítést. Aki nem, pedig jogosult lenne, az péntekig jelezheti ezt.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint december 8-12., azaz hétfő és péntek között Szociális Közszolgáltatások Szatmárnémeti Osztályán (SPAS) Ilisesti utca 4. szám alatt található székhelyén jelentkezhet az a személy, aki gazdasági-szociális-egészségügyi állapota miatt jogosult lenne a támogatásra, mégsem kapott értesítést.

Fontos, hogy a kérvényezőnél legyen olyan dokumentum, amellyel igazolni tudja jogosultságát. A szociális segélyben részesülőknek vinniük kell az erről szóló polgármesteri rendelkezést vagy segélyt igazoló egyéb dokumentumot; a munkanélküliek esetében igazolniuk kell, hogy a munkanélküli támogatás összege nem haladja meg a havi 400 lejt, illetve hogy szerepel a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség nyilvántartásában; nyugdíjasok esetében szintén azt kell igazolni, hogy egy fő havi nyugdíja 400 lejnél kevesebb; a súlyos fogyatékkal élők pedig betegségüket kell igazolják.

Szatmár megyében 117.600, Szatmánémetiben pedig 14.580 személy jogosult a támogatásra. Az élelmiszerek egyelőre nem érkeztek meg Szatmár megyébe, az illetékesek viszont remélik, december 18-ig ez megtörténik és hozzáláthatnak a kiosztásához.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: