2015-03-27 17:21:38• hírek • Szatmar.ro

Drogprevenciós program a Hám Jánosban

A drogfogyasztás jelenségéről és annak veszélyeiről tájékoztatták a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum tanulóit a Szatmár Megyei Rendőrség szakemberei.

A program során a diákok átfogó tájékoztatást kaptak a drogfogyasztás egészségügyi és szociális vetületeiről, illetve arról is szó esett, hogy a drogfogyasztás bűncselekmény, ezért drogfogyasztónak a törvény előtt is számolnia kell tetteinek következményeivel. A tanulók aktívan részt vettek a programban, kérdéseket tehettek fel a témával kapcsolatosan.

A szakemberek - szociológusok, a rendőrség és a civil szervezetek munkatársai - a pedagógusok számára külön tartottak foglalkozást, mely során felhívták a figyelmet a megelőzésre, illetve hasznos tanácsokkal látták el a hallgatóságot arra az esetre, ha a diákok körében felmerülne a drogfogyasztás gyanúja: mire figyeljenek, kihez fordulhatnak.



Frigy Szabolcs, a tanintézmény iskolai tanácsadójának közreműködésével 81 diák és 15 pedagógus vett rész a programban. A résztvevők szorólapokat kaptak illetve megtekinthették a drogfogyasztás témakörében diákok által készített plakátokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: