2010-12-15 17:20:28• hírek • Balog Anita

Drogfogyasztás elleni fotókiállítás nyílt

December végéig látogatható a tárlat a filharmóniában.

A Szatmárnémeti Dinu Lipatti filharmónia előcsarnokában nyílt fotókiállítás szerda délután. A Szemtől szemben a drogokkal elnevezésű projekt részeként hat fiatal - Ardelean Gabriela Ioana, Avram Lorena Anca, Campan Beatrix Pusa, Győrfi Henrietta, Nagy Bernard és Vajda Catalin Vasile - mutatta be fényképeit a tárlaton.

A fotók témái természetesen a drogok voltak, és azok egyénre, családra vagy társadalomra gyakorolt hatásai. A képeken megjelenik az alkohol, a cigaretta, a gyógyszerek de a kevésbé legális drogok is helyet kaptak a fotósorozatokon.

A  márciusában elindított projekt célja, hogy a tudatmódosító és függőséget okozó szerek negatív hatásaira felhívják a figyelmet, illetve hogy a legveszélyeztetettebbnek tartott tinédzser korosztályt távol tartsák ezektől a szerektől, másféle, közösségépítő tevékenységeket kínálva alternatívaként.

A projekt része volt fiatalok oktatása is fotózás illetve filmkészítés témakörben. A fényképezést - hagyományos és digitális képalkotást - Alexandru Adrian Ardelean tanította a fiataloknak, ennek eredménye látható a filharmónia előterének a falán.

A fiatalok a filmezést, filmkészítést is megtanulták, a Gyermekek Palotájának oktatója, Golban Vasile vezette be őket az operatőrködés és vágás mesterségébe, hogy az elsajátított tananyagnak köszönhetően hamarosan saját készítésű drogellenes raklámszpottok segítségével népszerűsíthessék gondolataikat a helyi tévéadókon.


A fotókiállítás megnyitója
A fotókiállítás megnyitója


Elgondolkodtató képekből áll a tárlat
Elgondolkodtató képekből áll a tárlat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: