2014-11-19 12:59:49• hírek • Kocsis Zoltán

Dorgai meggyilkolásának nincs köze a magyarországi esethez

Nincs ok a pánikra Szatmárnémetiben, mivel Szatmár megye továbbra is a legbiztonságosabb megyék közé tartozik Romániában, ráadásul a gyilkosságok számát tekintve továbbra is az utolsó helyen áll. Mindezt Marinela Pop főügyész jelentette ki szerdán, amikor a szatmári sajtó „lerohanta" az ügyészséget.

Megelégelve, hogy közel két és fél héttel Dorgai Gabriella színésznő brutális meggyilkolását követően az ügyészség és a rendőrség semmilyen eredményt nem tud felmutatni, az esettel kapcsolatban semmiféle hivatalos tájékoztatást nem nyújt, ráadásul Szatmárnémetiben lassan pánikhangulat tör ki, újabb támadásokról, sőt, gyilkosságokról hallani lépten-nyomon, szerda délelőtt a helyi sajtó képviselői közösen kértek felvilágosítást az ügyészségtől.

Gabriela Pop sajtószóvivő szűkszavúan azzal próbálta lerázni a sajtót, hogy amint történik olyan érdemi előrelépés az ügyben, amely nyilvánosságra is kerülhet, akkor tájékoztatja a sajtót. A média munkatársai azonban ezzel nem érték be, így Marinela Pop főügyész is kénytelen volt elmondani álláspontját.

„Higgyék el, éjt nappallá téve dolgozunk az ügyön. Bukarestből és Kolozsvárról is kaptunk erősítést annak érdekében, hogy minél hamarabb sikerrel le tudjuk zárni az ügyet. Ennél többet azonban nem mondhatok, nem kockáztathatom, hogy ezzel negatívan befolyásoljam a nyomozás menetét", jelentette ki.

Pop nem volt hajlandó válaszolni, hogy hány embert hallgattak ki eddig, de arra sem, hogy hány főből álló a gyanúsítottak köre. „Egyértelműen kijelenthetem azonban, hogy a szatmárnémeti gyilkosságnak semmi köze a magyarországi esethez", jelentette ki határozottan. Annyit még elárult, hogy a rendőrség rendelkezésére áll a gyanúsított fantomképe. „Ha úgy látjuk jónak, akkor majd közzétesszük a sajtóban", jelentette ki.

A főügyész megalapozatlannak nevezte a Szatmárnémetiben egyre inkább eluralkodó pánikot, ami főleg a nőket kerítette hatalmába. Ennek bizonyítéka, hogy se szeri, se száma az újabb nők elleni támadásról, gyilkosságról szóló híreszteléseknek - utóbbi közül szerencsére egyik sem bizonyult valósnak. Pop azzal igyekezett megnyugtatni a kedélyeket, hogy elmondta: pánikra semmi ok, hisz Szatmár megye a legbiztonságosabb megyék közé tartozik Romániában, ráadásul a gyilkosságok számát tekintetve továbbra is az utolsó helyen áll. „Az, hogy a városnak vannak veszélyesebb pontjai, ahol nem tanácsos a sötétben egyedül megjelenni, főleg egy nőnek, az sajnos igaz. De hát ezt mindenki tudja és más várososban is ez a helyzet", magyarázta Pop.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: