2016-05-21 16:03:09• hírek • Kocsis Zoltán

Nyert és ismét élre állt az Olimpia

Zsinórban negyedik meccsét nyerte meg hazai pályán szombat délben a Ramnicu Valcea ellen az Olimpia, így az alsóház első helyéről várja az utolsó két fordulót. Hátradőlnie azonban nem szabad, hisz mindössze három pont választja el a kiesést jelentő negyedik helytől. Amelyet jelenleg a Kolozsvári Universitatea foglal el. Az a Kolozsvári U, amely a következő fordulóban az Olimpiát fogadja.

A találkozó rögtön Olimpia-helyzettel kezdődött, igaz, kellett ehhez a vendégkapus pocsék kirúgása, ami után Darius Lukács lőtt alig mellé. A 20. percben Vasile Buhaescu próbálkozott egy ígéretes távoli lövéssel, majd a vendégeken volt a sor, Andrei Neagoe és Costin Stoica veszélyeztetett.

A 36. percben örülhettek végre a hazai drukkerek, amikor Romario Rus beadását követően Bogdan Faur remek fejessel megszerezte a vezetést. A gól után Lukács és Faur is közel került a hazai előny megduplázásához, gólt azonban a vendégek szereztek, amikor a 44. percben az egykoron a Dinamóban és a Kaposvárban is megforduló Dragos Firtulescu maradt egyedül a kapussal és kiegyenlített.

A második félidő Neagoe ziccerével indult, ám a középpályás ordító helyzetben 3 méterről nem talált a hálóba. A másik kapu előtt Buhaescu és Markus válaszolt, majd az 56. percben a Samson Nwabueze a pálya közepén felrúgta Toni Kanalost és megkapta második sárgáját.

Az emberelőnyben maradt Olimpia újult erővel folytatta az offenzívát, de Buhaescu csak a kapufát találta el, Markus ígéretes pozícióban pedig rosszul ért labdához, Kanalos 20 méteres lövését pedig a kapus védte. A levegőben lógott tehát a hazaiak vezető találata, ami aztán már nem sokat váratott magára. A 74. percben Walter Heil adott középre, Markus pedig közelről nem hibázott.

A bekapott gól után a vendégek utolsó erőforrásaikat is mozgósították, Stoica fejjel, Andrei Artean lábbal próbálkozott - utóbbinál Marius Suta nagyot védett. A meccs utolsó ziccere azonban a hazaiak előtt adódott, de Kanalos 10 méterről nem találta el a kaput.

Győzelmével az Olimpia 30 pontjával visszaállt a csoport élére, egy ponttal megelőzve a Valceát. Újabb egy ponttal lemaradva a szombaton az U-t legyőző Pankota áll, míg a kolozsváriaknak szintén egy pontnyi a hátránya. Magyarán az első helyezett Olimpia és a negyedik, kieső helyen álló U között mindössze 3 pont a különbség. A Tatrang a maga 20 pontjával és a -10 ponttal álló Resicabánya már régesrég lemondhatott a bennmaradásról szóló álmairól.

Olimpia - Ramnicu Valcea 2-1
gólok:
Faur (36.), Markus (74.) illetve Firtulescu (44.)
Az Olimpia összeállítása: Suta - Ciul, Heil, Onicas, Brata - D. Munteanu (csk.) (69. Salageanu), R. Rus, Faur, D. Lukács (46. Kanalos) - Buhaescu, Markus (77. Villand)

A csoport további eredményei:
Pankota
- Kolozsvári Universitatea 1-0
gól: Mihai (79.)

Tatrang - Resicabánya 6-1
gólok: Serban (26., 44.), Minciuna (38.), Potecu (45.), Marin (63.), Cocan (64.) illetve Maria (82.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: