2014-11-27 15:59:26• hírek • Szatmár.ro

Döntött a SZÁT: az RMDSZ ki fog lépni a kormányból

Az RMDSZ állandó tanácsának csütörtöki kolozsvári ülésén döntöttek: követik a választói akaratot és kilépnek a Victor Ponta vezette kormányból.

Nagy érdeklődés övezte az RMDSZ állandó tanácsának, a SZÁT-nak csütörtöki ülését: a téma ugyanis a Szövetség további kormányzati szerepvállalása volt.

Pataki Csaba szenátor, a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke a Szatmár.ro megkeresésére elmondta: öt órán keresztül tartott a megbeszélés, amelyen a kormányon maradás, illetve kilépés minden aspektusát megvizsgálták. A kilépés mellett döntöttek, a döntést azonban még a december 13-án megtartandó SZKT (Szövetségi Képviselők Tanácsa) is meg kell erősítse. Pataki szerint az SZKT is egyöntetűen támogatni fogja a kezdeményezést, ezért biztosra vehető, hogy az RMDSZ hamarosan távozni fog a Ponta-kormányból.

"Nem a PSD ellen irányul az RMDSZ kilépése a kormányból és nem is más politikai erők befolyásolása miatt döntöttünk így. Az RMDSZ szavazóinak az akaratát követtük, amikor a kilépés mellett döntöttünk. A Szatmár megyei magyarság és az erdélyiek is ezt a verziót látták jónak, ezt pedig tiszteletben tartottuk" - mondta Pataki.

Az RMDSZ a februári kormányválság után lett tagja a harmadik Ponta-kormánynak, a Szociáldemokrata Párt koalíciós partnereként. Éppen hétfőn iktatták be hivatalába Hegedüs Csillát, a magyar párt által delegált új kulturális minisztert, miniszterelnök-helyettest.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: