2010-05-28 17:46:42• hírek • Szatmár.ro

Díjaztuk a legjobb fotók készítőit

Kiállítás nyílt a legjobb ötven fotóból a Chilly Csárda Étterem teraszán.

Szatmárnémeti, ahogy én látom - ezzel a címmel indított fotóversenyt a Szatmár.ro hírportál és Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala egy hónappal ezelőtt. Összesen 99 szatmári fotós közel 470 alkotása érkezett a versenyre, a legjobb ötven fotóból pedig pénteken 15 órakor nyílt kiállítás a Chilly Csárda Étterem teraszán.

A kiállításmegnyitó családias hangulatban zajlott, a résztvevő érdeklődők már a hivatalos megnyitó előtt elkezdték a képeket összehasonlítgatni, ismerkedve egymással és egymás stílusával. A megnyitón Czinzel László, a hírportál főszerkesztője köszöntötte az egybegyűlteket, örömét kifejezve, hogy kiderült: rengeteg tehetséges, fiatal fotós tevékenykedik a városban. Elmondta: a Szatmár.ro tervei között szerepelt egy szatmárnémeti fotósokat és alkotásaikat bemutató oldal elkészítése, de látva a fotósok nagy érdeklődését egy olyan oldal készítésébe kezdtek, amelyre a fényképészek feltölthetik képeiket, melyekhez építő jelegű kritikákat, gondolatokat fűzhetnek majd a közösség tagjai.


Kiállítottuk a legjobb alkotásokat
Kiállítottuk a legjobb alkotásokat


Ilyés Gyula a fotósok munkájának fontosságáról beszélt, megidézve olyan szatmárnémeti fotósokat, akik a kommunizmus által elpusztított értékeket örökítették meg az utókor számára.  A polgármester biztosította a résztvevőket, jövőre is sor kerül majd egy ehhez hasonló fotóversenyre, amelyre beérkező fotók legjobbjait a tervek szerint egy színes, igényes kivitelő albumban adnak majd ki.

A rendezvényen került sor az első három helyezett díjazására, a díjazottak Barta Zoltán marketingigazgatótól vették át a jutalmukat. Alexandru Adrian Ardelean a  verseny fődíját, az 500 euró értékű vásárlási utalványt vette át nagy örömmel, Puskás Brigitta pedig a harmadik helyezettnek járó 200 eurós utalványt kapta meg. Gyökös Dalma Dóra sajnos nem vehetett részt az átadáson, ő egy későbbi időpontban veszi át a 300 eurós utalványt.

A díjátadást követően folytatódott a kötetlen beszélgetés, melyen a fotósok egymás között és a zsűri tagjaival is elbeszélgethettek az alkotásokról. A kiállításmegnyitón résztvevő fotósok megkapták a legjobb tizenkét fotó képeslap-változatát is.


Alexandru Adrian Ardelean veszi át a fődíjat
Alexandru Adrian Ardelean veszi át a fődíjat


Puskás Brigitta is átvehette jutalmát
Puskás Brigitta is átvehette jutalmát


Minden résztvevő fotós kapott a képeslap-csomagból
Minden résztvevő fotós kapott a képeslap-csomagból


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: