2016-06-28 12:53:57• hírek • Refszatmar.ro, Szatmar.ro

Díjazták a református vallásórásokat

Vallásórás gyermekek, hitoktatók, szülők és lelkipásztorok gyűltek össze a Szatmárnémeti-Németi gyülekezet református templomában azért, hogy értékeljék az elmúlt tanévet, és hálát adjanak Istennek, annak minden szépségéért.

A délután 17 órakor kezdődő hálaadó istentiszteleten Nagy Sándor, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese hirdette az Úr szavát Lukács evangéliuma 2. részének 42-től 48-ig terjedő versei alapján. Az esperes az erkölcsi nevelés fontosságáról szólt, hiszen szükség van a vallástanárok és lelkipásztorok útmutatására. Addig vannak igazán biztonságban gyermekeink, amíg vallásoktatásban részesülnek! - bátorkodott kijelenteni ezt az igehirdető.

Győrbíró Csilla a református oktatásért felelős szaktanfelügyelő köszöntő beszédében elmondta, hogy Isten mindannyiunknak talentumokat ad. Kétféle dolgot tehetünk velük: vagy Isten dicsőségére ajánljuk, vagy a magunk dicsőségére elherdáljuk. „Ti most azért jöttetek el, mert a rátok bízott talentumot nem hagytátok elveszni, hanem gyarapítottátok. Hagytátok, hogy Isten vezessen benneteket a tanév minden napján."

Keresztúri Sándor Zsolt a Szatmári Református Egyházmegye katekétikai előadója a 119. zsoltár 105. versével köszöntött: „Igéd mécses a lábam előtt, és ösvényem világossága." A végén sorra került a díjazásra is. Mintegy 126 gyermek kapott díjat, a megye minden pontjáról érkeztek diákok. Elismerték szorgalmasságukat, ügyességüket. A vallásoktatók munkáját is megköszönték. „Jól van jó és hű szolgám, kevesen voltál hű, sokra bízlak ezután" - fejezte be Jézus szavaival Győrbíró Csilla.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: