2013-04-02 19:12:13• hírek • Póti Orsolya

Díjazták a Speciális Olimpia résztvevőit

A Szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület immár ötödik alkalommal rendezett megyei szintű Speciális Olimpiát a sérült gyerekek és fiatalok számára. Az eseménynek az elmúlt évekhez hasonlóan a Traian Vuia Műszaki Líceum sportterme adott otthont.

Április 2-én, az autizmus világnapján került megrendezésre a Szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület egyik legnépszerűbb eseménye, a Speciális Olimpia. Idén összesen hetven fogyatékos fiatal mérkőzhetett meg egymással különféle sportágban a Traian Vuia Műszaki Líceum jól felszerelt tornatermében.

„A VI. Speciális Olimpiánkon egyesületünk negyven kedvezményezettje, a szatmári kisegítő iskola 15 tanulója és Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Felügyelőség 15 kedvezményezettje vett részt. Őket a Doamna Stanca Főgimnázium és a Traian Vuia Líceum önkéntes diákjai támogatták a verseny során" - mondat el a Szatmár.ro-nak Méhes Gyöngyi, az egyesület elnöke.

A fogyatékossággal élő gyermekeken, fiatalokon és az önkénteseken kívül részt vettek a szülők, hozzátartozók és a Langdon Down Egyesület munkatársai is, akik kitartóan szurkoltak a versenyzőknek, majd gratuláltak nekik.

A rendezvény célja, hogy a rendszeres edzések mellett lehetőséget adjon a fogyatékossággal élő fiataloknak sportrendezvényen való részvételre különböző sportágakban, fejlesztve fizikai képességeiket, bátorságukat. Az olimpia egyúttal bemutatja a sérültek jó viszonyát a családjukkal, más gyerekekkel és általában a közösségükkel.

Az értelmi fogyatékos személyekre mély hatást gyakorolnak a sport, az edzés. A rendszeres mozgás nagy segítség egészségük megőrzésében és könnyíti a társadalomba való beilleszkedést. Az egészséges diákokkal, önkéntesekkel való közös programok a családokra és a közösségekre nézve is eredményesek - tudtuk meg a Langdon Down Transilvania Egyesület szatmári fiókjának munkatársaitól.

A futás, az alkalmazott torna, az atlétika, valamint a kosárlabda és a futball között kulturális programokra is sor került, amely némi pihenőt és plusz kikapcsolódást jelentett a versenyzőknek és az önkénteseknek. A díjkiosztó ünnepségre 14 órától került sor szintén a líceum sporttermében, a rendezvény pedig a szokásokhoz híven Down-diszkóval zárult.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: