2016-12-29 17:24:04• hírek • Szatmár.ro

Csütörtökön tartotta év végi koccintását a Szatmári RMDSZ

Az egyik szatmári étteremben tartotta hagyományos év végi összejövetelét az RMDSZ. A felszólalók hangsúlyozták: két választás volt a 2016-os évben, amelyeken a szatmáriak összefogása révén remekül szerepelt a szövetség. A 2017-es évben pedig rengeteg munka vár a helyi és megyei megválasztottakra, illetve a Bukarestben tevékenykedő szatmáriakra.

Tanácsosok, képviselők, intézményvezetők, iskolaigazgatók és egyéb tisztségviselők vettek részt csütörtökön, az RMDSZ hagyományos év végi koccintásán, mely egyben számvetés is a lezárandó év kapcsán.

A felszólalók sorát Kereskényi Gábor indította. Elmondta, hogy két választás volt a 2016-os évben, amelyeken a szatmári magyarok megmutatták, hogy ez az otthonuk, még akkor is, ha az elmúlt négy évben ezt megpróbálták feledtetni velük. A választásokon elért jó eredmények pedig igazolják, hogy a szatmári RMDSZ jó úton jár.

„Ellenzékben könnyű kritizálni, most azonban rajtunk van a felelősség, hogy bizonyítsunk. Kétszeres erőfeszítéssel kell dolgoznunk, hogy helyt álljunk. Mert közösen sikerre tudjuk kormányozni a Szövetség hajóját" - mondta. Megköszönte a helyi és megyei tanácsosok, a parlamenti képviselők munkáját, valamint a pedagógusokét, akik a magyarságot szolgálják. Külön köszönetet mondott azoknak, akik a törvény butasága miatt újabb igazgatói, aligazgatói munkát nem vállalhatnak.

Magyar Lóránd parlamenti képviselő szerint bebizonyosodott, hogy jó volt a sokat kritizált döntés, miszerint az RMDSZ nem vállalt el egy alpolgármesteri pozíciót Szatmárnémetiben. Pataki Csabát idézte, aki szerint a megfelelő helyre a megfelelő emberek kell kerüljenek. Azzal, hogy Nagy Szabolcs megyemenedzser, Maskulik Csaba pedig városmenedzser lett, minden helyre a megfelelő ember került.

A koccintásra meghívást kaptak a partner politikai szervezetek képviselői is. A Német Demokrata Fórum nevében Leitner János, a Magyar Polgári Párt nevében Zazula Béla szólalt fel.

Kiss József református lelkipásztor az asztali áldást megelőző rövid beszédében elmondta: a két választás sikere bizonyítja, hogy Isten kegyelmébe fogadta a szatmári magyarok közösségét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: