2015-07-08 15:22:14• hírek • Szatmar.ro

Csütörtökön kezdődik a Szabadság Feszt!

Bihar megye legnagyobb, és a Partium egyik legnagyobb ifjúsági fesztiválja, a Szabadság Feszt július 9-én, csütörtökön kezdődik és 12-éig, vasárnap estig tart Margittán, a város új termálstrandján. A változatos játékokat és a sok koncerttet ígérő program kiemelkedő pontja a KOWALSKY MEG A VEGA és a HALOTT PÉNZ élő nagykoncertje. Arról, hogy a rekeszizmaink is dolgozzanak, többek között a SZOMSZÉDNÉNI PRODUKCIÓS IRODA tagjai felelnek majd.

A Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) a Szabadság Fesztet igyekszik megtartani annak a rendezvénynek, aminek három évvel ezelőtt megálmodta: a fiatalokat megcélzó, számos szórakozási lehetőséggel tűzdelt, ugyanakkor nevelő szándékú programsorozatnak.

A Szabadság Feszt négy napja alatt megannyi programba bekapcsolódhatnak majd a részvevők. Csütörtöktől vasárnapig a margittai termálstrand adottságait kihasználva számtalan játék, vetélkedő lesz, garantálva a felhőtlen szórakozás élményét. Az ügyességi játékok és sportvetélkedők izgalmas és humoros programok lesznek, és hogy ne legyen tét nélküli a versengés, az ezeken részvevők a fesztivál támogatóinak köszönhetően értékes díjakat is kapnak.

A Szabadság Feszt Szépe szépségverseny tavaly az egyik legsikeresebb programja volt a fesztiválnak. Ezért az idei Feszten is megválasztják a rendezvény legszebb hölgyét szombaton délután. A jelentkezők képei megtekinthetők a Facebook-oldalon, szavazni is lehet a lányokra. Aki a legtöbb lájkot kapja, az a lány nyeri meg a közönség díját!

A rendezvény ideje alatt napközben a vetélkedőkkel párhuzamosan előadásokon, képzéseken vehetnek részt az érdeklődők. A Partiumi Keresztény Egyetemmel folytatott együttműködés révén hasznos és értékes tapasztalatokat gyűjthetnek a fiatalok az előadóktól. A beszélgetések témája például a továbbtanulás, a karrier, a fiatalok vállalkozása, vagy az ifjúsági szervezetek és az önkéntesség. Ugyanakkor különböző szaktanácsadással is rendelkezésre állnak majd a szervezők stratégiai partnerei a Civil Soron felállított standoknál.

A fesztiválsátorban stand up comedy produkciókra lehet beülni. A Szomszédnéni Produkciós Iroda munkásságát nem szükséges külön bemutatni, hiszen megannyi sikeres fellépést tudhatnak maguk mögött mind Bihar megyében, mind különböző televíziós műsorokban. Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs ott lesz július 11-én, szombaton a Szabadság Feszten és hozzájuk méltó, a rekeszizmokat próbára tevő előadással készülnek. Ugyancsak a jókedvet csalogatja majd elő a stand up comedy másik két jeles képviselője, Kun Zsolt és György Botond is.

A Szabadság Feszt fő célja azonban éppen a szabadság és a felhőtlen szórakozás biztosítása. Esténként rengeteg buli és koncert lesz, így mindenki válogathat saját zenei ízlése szerint.

A Szabadság Feszten és élőben koncertezik a Halott Pénz és a Kowalsky meg a Vega, de mellettük fellép majd a nagyszalontai Wrong Way, a gyulai Wizards, a nagyváradi No Cable, a hajdúszoboszlói Plugin, a szerencsi Roxxon, és ott lesz az erdélyi rap úttörője, Mr. Siid is. A koncertek után hatalmas bulik is lesznek a sátorban, a fesztivál ideje alatt összesen hét lemezlovas felel majd a kifogástalan hangulatért.

A fesztivállal kapcsolatos részletes információk folyamatosan elérhetők a Szabadság Feszt Facebook-oldalán.

Kowalsky meg a Vega minőségi bulit ígér

A méltán népszerű fesztiválzenekar, Kowalsky meg a Vega élő koncertjére július 10-én, pénteken este kerül sor Margittán, a városi strandon.

Az együttes frontembere Kowalsky Balázs Gyula 1999-ben alapította meg saját zenekarát, a Kowalsky meg a Vegát. Számos személyi cserét követően összeállt az eredeti VEGA ötösfogat. Első lemezük 2003-ban jelent meg Pimasz grimasz címmel. 2011 tavaszán jelentős változások történtek a zenekar életében, a megszólalás tökéletesítése érdekében a zenekar 8 tagúvá bővült. A Vegába visszatért Juhász Róbert, és Kowalsky másik zenekarának dobosát, Csányi Zoltánt is meghívta. Mellettük több, más népszerű formációból ismerős zenész is feltűnik a zenekarban.

A zenekar hetedik nagylemeze, a Még nem éden 2014 áprilisában debütált, rajta az olyan slágerekkel, mint az Amilyen hülye vagy, vagy a Bölcsődtől a sírodig (km. FankaDeli). Az album azonnali siker lett a lemezpiacon: három héttel a megjelenés után aranylemezzé vált, hat hét múlva pedig már a platinalemez státuszt ünnepelhette a zenekar.

A Halott Pénz újrázik Biharban

A Halott Pénz élő koncertjére július 11-én, szombaton este kerül sor a Szabadság Feszten. Idén tavasszal a nagyváradi Moszkva Kávézóban tartottak teltházas koncertet, és most visszatérnek, hogy azoknak is zenélhessenek, akik akkor nem fértek be a váradi lokálba.

Marsalkó Dávid, művésznevén Halott Pénz a magyar rapvilág meghatározó alakja lett az utóbbi években. Munkássága elismeréseként több jelölést is kapott, 2014-ben pedig Fonogram-díjat is elvihetett. Egyik legismertebb dala a Hello lányok, amelyben Diaz és Mentha is közreműködött, de mindenképpen meg kell említeni a Valami van a levegőben vagy a Nem érinthet meg című dalait. A YoutTube-on pedig április 19-én jelent meg legújabb videoklipje, amit az Elkezdeni elölről című dalhoz készítettek.

Jegyek és bérletek

A Szabadság Fesztre érvényes négynapos belépő 70 lejért váltható a jegyterjesztési és eladási pontokon. A napijegy 25 lejbe kerül, ezt a helyszínen lehet megvásárolni.

Figyelem: a fesztiválon az alsó korhatár 16 év! Kérik a részvevőket, személyi igazolványt vigyenek magukkal, mert arra szükség lesz a beléptetéskor, igazoltatáskor.

Figyelem: a jegyhamisítók ellen a törvény előírásai szerint eljárnak!

Biztonság és szabályzat

A szervezők őrzővédő szolgálatot működtetnek, a rendere hivatásos őrök vigyáznak majd éjjel-nappal. Kiemelt figyelmet fordítanak a sátortáborra és a medencékre.

A fesztiválozóktól a szervezők azt kérik, csakis a legszükségesebb értéktárgyakat vigyék magukkal. Értékmegőrző működik majd a Fesztiválon, de a sátraknál, az autókban hagyott értékekért a szervezők nem vállalhatnak felelősséget.

A Fesztivál szabályzatának legfontosabb 12 pontja olvasható a hivatalos Facebook-oldalon, bővebben pedig a www.szabadsagfesztival.eu címen.

Változás tavalyhoz képest

Sokan kérdezik, ezért a Szabadság Fesztet szervező Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) tudatja, az idei fesztivál programjai a margittai termál strand területén lesznek megtartva, kerítésen belül, a fesztiválozók nagyobb biztonsága érdekében lezárt területen lesznek a koncertek is. Ugyancsak a fürdő területén vásárolható majd enni- és innivaló.

A Szabadság Feszt RÉSZLETES PROGRAMJA:
Július 9., csütörtök
12:00
Kapunyitás - CAMP+ jegyekkel rendelkezők számára
14:00 Kapunyitás - Sátorhelyek elfoglalása
18:00 Ügyességi versenyek 
21:00 No Cable - élő koncert
22:00 Wizzards - koncert
23:
00 Plug In - élő koncert
00:00 Start up party - Buli a medencében

Július 10., péntek
11:00
Wake up and live - Reggeli rádióműsor a helyszínről 
11:30 Mozdulj rá  
12:00 Hivatalos megnyitó
13:00 Antal Lóránt, a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke (MIÉRT): Sikerre ítélt generáció vagyunk - előadás
14:00 Szakmai előadások:
Korbeák György - Ifjúságpolitika 
Élménybeszámolók - Európai Önkéntes Szolgálat, European Voluntary Service (EVS)
Gönczi József - a Romániai Vállalkozókért Egyesület ügyvezető elnöke
17:00 Szórakoztató programok a medencében
17:30 Mozdulj rá - táncoktatás az IMPRO tánccsoporttal
18:00 Random meet - parkoló
19:00 Szórakoztató versenyek
Bumm Ballon, Lyukérzék 
Emberi teke, Tojás kvíz 
20:30 Wrong Way - élő koncert
22:00 KOWALSKY MEG A VEGA - élő nagykoncert
23:30 Buli a medencében

Július 11., szombat
11:00
Wake up and live
11:30 Kezd a napot egészségesen!
12:00 Szakmai programok
Győrbíró András - Karrierlehetőségek
dr. Juhos Noémi - Kábítószerek - avagy néhány szó a valóságról
Vajda Erzsébet - Fogamzásgátlás és tudatos családtervezés 
Méreg Attila - Önkéntesség és zarándoklat
ASA Business Club - A JÖVŐD a kezedben van
Bántó Norbert - Könyvbemutató: SCI-FI - Sikerkönyv Céltudatos és Intelligens Fiataloknak 
15:00 Szórakoztató és ifjúsági játékok
15:15 Fesztivál kvíz
16:00 György Botond - stand up comedy
17:15 Szomszédnéni Produkciós Iroda
18:00 Szépségverseny - közben Schneider Lilla
20:00 Fodor Jennifer - koncert
20:50 Mr. Siid - koncert
22:00 HALOTT PÉNZ - élő nagykoncert
00:30 Habparty

Július 12., vasárnap
10:00
Wake up and live
11:00 Páros táncoktatás az IMPRO tánciskola jóvoltából 
12:00 Kelemen Hunor a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) országos elnöke
13:00 Szakmai programok
Szakács Zsuzsanna - PKE Alumni, avagy az öregdiák rendszer
15:00 Szórakoztató és ügyességi vetélkedők, játékok
17:00 Szabad program
20:00 Hazaút, program vége

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: