2014-09-30 11:44:38• hírek • MTI

Csúcsrangadó Párizsban és Manchesterben

Párizsban és Manchesterben is rangadót játszanak kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája második fordulójában, melyben a Paris Saint-Germain az FC Barcelonát, míg a Manchester City az AS Romát fogadja.

A francia bajnok és a spanyol bajnoki ezüstérmes összecsapása a sorsolás pillanatában az egyik legizgalmasabb meccsnek ígérkezett a csoportkörben, a csapatok jelenlegi formája azonban már korántsem ígér kiélezett találkozót.

A PSG kifejezetten gyengén szerepelt eddig az idényben, s ugyan vereséget még nem szenvedett, kilenc tétmeccséből mindössze hármat tudott megnyerni, s ahogy a BL első körében az Ajax, úgy múlt szombaton a bajnokságban a Toulouse vendégeként is csak döntetlenre volt képes.

A párizsi gárda jelenlegi legnagyobb problémája, hogy Zlatan Ibrahimovic sérüléssel bajlódik, a legutóbbi két meccsen nem lépett pályára, s nagy kérdés, hogy kedden este bevethető állapotban lesz-e.     "Az orvosi stáb minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy Ibrahimovic játszhasson" - mondta Laurent Blanc vezetőedző még szombaton, a bajnoki után.

A Barcelonának nincsenek a PSG-hez hasonló problémái, Lionel Messiék egyre jobb formában futballoznak, szombaton 6-0-ra kiütötték a Granadát, s vezetik a bajnokságot úgy, hogy eddig még gólt sem kaptak. 
Az angol címvédő Manchester City és az olasz ezüstérmes AS Roma egyaránt bajnoki győzelemmel melegített a keddi rangadóra. A BL E csoportja az idei kiírás legerősebb négyesének számít, mivel a 2013-as BL-győztes Bayern München is a kvartett tagja, ami azt is jelenti, hogy minden pontnak óriási jelentősége lehet majd a végelszámolásnál.

Jelenleg a manchesteri csapat lépéshátrányban van riválisaival szemben, miután kikapott Münchenben, a Roma viszont könnyedén győzte le a CSZKA Moszkvát az első körben. Ezért is lenne nagyon fontos az angolok számára a győzelem hazai pályán, mert már a döntetlennel is komoly lemaradásba kerülnének a továbbjutásért folytatott harcban. A Roma ellen azonban nem lesz egyszerű dolguk, mivel Rudi Garcia tanítványai eddig minden meccsüket megnyerték a 2014/15-ös kiírásban, a Serie A-ban pedig csak rosszabb gólarányuk miatt szorulnak a második helyre.

A csoport másik meccsén a Bayernt zárt kapuk mögött fogadja a CSZKA Moszkva. Érdekesség, hogy ez lesz a Bajnokok Ligája történetének nyolcadik olyan találkozója lesz, amelyet üres lelátók előtt rendeznek meg. Mindkét gárda először játszik zártkapus meccset a legrangosabb európai klubsorozatban.  A kontinentális szövetség szurkolóinak rasszista megnyilvánulásai miatt, visszaesőként büntette meg az orosz egyesületet.

Az eddigi zártkapus mérkőzések a BL-ben:
2004/05: AS Roma-Bayer Leverkusen 1-1                    
AS Roma-Real Madrid 0-3
2005/06: Internazionale-Glasgow Rangers 1-0
Internazionale-FC Porto 2-1                    
Internazionale-Artmedia Bratislava 4-0                    
2007/08: Olimpiakosz-Lazio 1-1
2008/09: Atlético Madrid-PSV Eindhoven 2-1

A keddi program:
Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:
E csoport:

CSZKA Moszkva -Bayern München 19.00 DigiSport1.hu, DigiSport1.ro, DolceSport
Manchester City -AS Roma 21.45 DigiSport1.hu, DolceSport2, DigiSport2.ro,
F csoport:
Paris Saint-Germain -FC Barcelona 21.45 Sport1.hu, DolceSport1, DolceSport1.ro
APOEL -Ajax Amsterdam 21.45
G csoport:
Sportin Lisboa -Chelsea 21.45 DigiSport2.hu
FC Schalke 04 -Maribor 21.45
H csoport:
Sahtar Donyeck -FC Porto, Lviv 21.45 TVR1, DigiSport3
BATE Boriszov -Athletic Bilbao 21.45

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: