2016-07-13 10:40:49• hírek • Szatmár.ro

Csúcsidőben hatalmas káoszra lehet számítani a kétsávosra szűkített Decebal-hídon

Kedd este történt meg a hétfőre beígért kétsávos hídlezárás, szerda délelőtt pedig a reggeli órákban már nehézkes volt a közlekedés a Decebal-hídon. A felújítást végző munkások megkezdték az aszfaltburkolat felbontását a lezárt sávokon. Sietniük kell, ugyanis ha nem tartják a határidőt, akkor azon túl minden napért pénzbüntetést kap a cég.

Szatmárnémeti eddig is fokozottan forgalmas hídján csúcsidőben hatalmas káoszra kell számítani, ugyanis megkezdődött a hídfelújítás a Romana tér felől nézve a két jobboldali sávon. Ez azt jelenti, hogy csak a másik két sáv használható egy-egy irányban. Több mint nyolc évvel ezelőtt történt olyan kaliberű felújítás a Szamos feletti átkelőn, mint amit most kezdtek meg: felújítják az útburkolatot, a járdákat, a lámpatesteket, újraszigetelik a hidat és a dilatációs réseket is kitisztítják, hogy csak néhányat említsünk meg a számos elvégzendő munkálat közül. Mindenki tudja, hogy ez közlekedési káosszal jár, de abban is egyetért mindenki, hogy a hídra nagyon ráfért a felújítás.

A munkálatokat végző Szilágy megyei cég munkatársai hétfőn és kedden a Transilvania sugárútról a hídra felvezető szakaszon törték fel az aszfaltot, magán a hídon szerda reggel indították be a munkagépeket és kezdték felszedni az útburkolatot.

A sávokat és a lezárást meglehetősen jól kitáblázták, remélhetőleg nem lesz baleset abból, mert valaki nem vette észre a lezárást. A két lezárt sáv melletti járda még használható, bár a dolgozók nem örülnek neki, sőt, szóvá is teszik ha ezen közlekedik valaki.

A Szatmár.ro tapasztalatai szerint 10 óra előtt meglehetősen nehéz volt az átkelés a balról a jobb partra. "Egy adott pillanatban a pálfalvai útnál állt a sor vége. Később csak a Billáig ért" - tudta meg a Szatmár.ro az egyik hűséges olvasójától. Ottjártunkkor, 11 óra körül a forgalom folyamatos volt a használható két sávon, torlódás a hídon nem alakult ki. Ám valószínűleg 15.30-tól a délutáni csúcsforgalom végéig nagy dugók lesznek. Ezúton is kréjük olvasóinkat, hogy a cikk alatt kommentben jelezzék tapasztalataikat az átkelés idejét illetően.

"A felújítást végző cégnek ezt a munkaszakaszt szeptember 15-ig le kell zárnia. A munkát közbeszerzésen nyerték el, amiben ki volt jelölve ennek a szakasznak a határideje. Ők döntik el, hogy milyen ütemben, hány emberrel dolgoznak, de azt megígérhetem: ha nem sikerül tartaniuk a határidőt, minden egyes késedelmi napra pénzbüntetést szabunk ki" - mondta el a Szatmár.ro kérdésére Kereskényi Gábor polgármester.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: