2013-12-18 17:15:03• hírek • Szatmár.ro

Csipkebogyóba zárt csoda

A természet gyógynövény tárháza kifogyhatatlan. A mesterséges gyógyszerek helyett sokan inkább a természet adta gyógynövények hatásaiban bíznak. Nem alaptalanul, hiszen ősidők óta hatásosnak bizonyulnak.

A hideg időszak egyik legnépszerűbb kortyolgatnivalója a csipkebogyóból készült tea és a csipkebogyó gyógybor. Ez a gyümölcs valóságos vitamindús csodának számít, hiszen nyomelemekben, ásványi anyagokban, P-, B1-, B2-, K- és nem utolsó sorban C-vitaminban rendkívül gazdag.

A népi gyógyászatban úgy tartják, hogy a legyengült immunrendszer egyik legjobb erősítője, mivel növeli a szervezet ellenálló képességét a náthával, az influenzával szemben, ráadásul étvágytalanság ellen is kitűnőnek bizonyul.

Ugyanakkor némiképp csökkenti a magas vérnyomást, erősíti a szívet, hatásos vesekő, vérszegénység és általános fáradtság ellen is.

A csipkebogyó magja E-vitaminban gazdag, ezért a belőle készített bor vizelethajtó, általános gyulladáscsökkentő és vesehomok (vesekő) oldó hatású, nem utolsó sorban különösen a téli időszakban az egyik legjobb természetes vitaminpótló.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: