2014-06-10 08:55:38• hírek • refszatmar.eu, Szatmar.ro

Reménységben megerősítve Mészáros János Elekkel

Jótékonysági koncertet rendeztek a Szigetlankai Református Egyházközség templomában pünkösd szombatján. Az Isten hajlékának felújításáért szervezett együttléten rengetegen vettek részt, erősödve az identitástudatukban, megfürösztve lelküket Igében, szavalatban és dalban.

Az istentisztelettel egybekötött eseményen Király Lajos a Szatmári Református Egyházmegye főjegyzője prédikált elmondva: lehet, hogy „az együttlét hármas dimenzióját Isten igéje hozza közelebb, hiszen: pünkösd ünnepére készülnek, templom javítását tervezik, és az Isten által teremtett énekhang pedig a dallamok harmóniájával hirdeti a nap legfontosabb üzenetét: Isten Szentlelke tesz bennünket alkalmassá a szolgálatra. Isten tudja: „Mindenik embernek a lelkében dal van", s ezt másokért és önmagáért felelősséget vállaló dallamot teszi teljessé Jézus Krisztus.

Rácz Ervin házigazda lelkipásztor köszöntötte az egybegyűlteket, áment mondva az igehirdető gondolataira: „a reménység nem szégyenít meg (feladatunk végzésében sem), mert Istennek szerelme kitöltette a mi szívünkbe a Szentlélek által, ki adatott nékünk" (Róma 5,5) Kupán Erzsébet a szigetlankai gyülekezet egyik tagja Wass Albert Levél című versét elmondva hangolt a koncertre.

Ezután Mészáros János Elek az alcsútdobozi presbiter, mindenféle sztárallűrt hanyagolva, a maga nemes egyszerűségével, sugárzó egészséges magyar identitásával lépett a szigetlankai református templom úrasztala elé. Szolgált és értéket hozott. Egy rózsaszál szebben beszél, Hazám hazám te mindenem, Kell még egy szó és sorolhatnánk tovább azokat a dalokat, amelyek elkápráztatták a hallgatóságot. Szeressük szülőföldünket, hiszen nekünk itt van dolgunk, nem véletlenül teremtett ide a mi Istenünk, szólt a bátorító, szavalatokkal tarkított üzenet, hirdetve azt, hogy együvé tartozunk és így együtt szép Magyarország, gyönyörűbb, mint a nagyvilág.

Amikor az Ott ahol zúg az a négy folyó című dal elhangzott, még az előadó is elérzékenyült, hát még a nagyon hálás közönség, amely állva tapsolt és köszönte meg a művésznek a kimondhatatlan élményt és a lélekerősítést.

Mészáros János Elek lépett fel a jótékonysági koncerten

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: