2016-02-12 16:53:39• hírek • Kocsis Zoltán

Csík: Bratát saját játékosunknak tekintem

Utolsó előtti felkészülési mérkőzését vívja szombaton Demecseren az Olimpia labdarúgócsapata. A vezetők igyekeznek összehozni egy edzőtábort is, ám ez egyelőre kérdéses, hangzott el többek között a pénteki sajtótájékoztatón.

Szombaton 18.00 órai kezdéssel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Demecseren a Kisvárdával csap össze Csík Tibor legénysége - kivilágított pályán. „Elképzelhető, hogy az első fordulóban Medgyesen is világításban játszunk, ezért is jött jól, hogy a Kisvárda kérte: sötétedés után játsszuk a meccset", magyarázta Csík.

A magyar második osztályban 6. helyen álló csapat ellen a szakember sérülés, illetve megfázás miatt nem számíthat Villand Róbert, Darius Lukács, Rares Takács, Vasile Buhaescu és Horea Bagiu játékára sem. Akárcsak a csütörtökön a nagyváradi Luceafarul ellen 2-1-re megnyert meccsen, Demecseren is pályára léphet viszont Ciprian Brata. „Velünk edz, én a csapat részének tekintem, már csak a vezetőkkel kell megegyeznie", mondta a Botosani-nyal szerződést bontó szélsőről Csík.

Az Olimpia vezetői szombaton egy esetleges edzőtáborozási lehetőségről is tárgyalnak Magyarországon, mivel a korábban kilátásba helyezett székesfehérvári lehetőség időközben meghiúsult.

„Nagyon fontos lenne, hogy még öt napra edzőtáborba vonuljunk!", jelentette ki a sajtótájékoztatón részt vevő Adrian Salageanu. „Sajnos a rossz minőségű pályákon nem tudjuk rendesen begyakorolni a taktikai elemeket. Az első edzőtáborban a fizikai felkészülés volt a cél, most pedig a különböző játékelemeket gyakorolhatnánk be", magyarázta a Galaccal 2011-ben bajnokságot nyert, rutinos balszélső. Az egyszeres válogatott szerint az első három meccs döntő lehet azzal kapcsolatban, hogy a rendelkezésre álló hét bajnokin be tudnak-e kerülni az első hat helyezett közé és részt tudnak-e venni a rájátszás felsőházában.

Az angol hetedik osztályban eltöltött ősze után először jelent meg sajtótájékoztatón visszatérése után Adrian Markus, aki szintén kifogásolta a rendelkezésre álló edzőpályák minőségét. Ezzel együtt pozitívumokról is beszámolt az elmúlt hetekkel kapcsolatban: „Szerencsére elkerültek a sérülések, így végig tudtam csinálni a felkészülést. Sajnos ez tavaly nem így volt. Minden nehézség ellenére az öltözőben családias a hangulat és én bízom benne, hogy legalább egy pontot tudunk szerezni a nyitányon Medgyesen", fogalmazott a csatár.

Hogy mennyire nem megfelelőek a pályák Szatmárnémetiben és környékén, azt remekül bizonyítja az is, hogy szerdán az Olimpia Nagykárolyban kénytelen pályára lépni a helyi csapat ellen - amennyiben nem jön össze a kisvárdai edzőtábor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: