2014-09-14 10:58:09• hírek • Szatmar.ro

Csapatépítő tréningen a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanárai

"Az, mit ma megtanultunk, jobban köt össze másnap". Ez a Faludy György-idézet akár a mottója is lehetne a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanári kara által eltöltött két napos csapatépítő tréningnek.

Minden új iskolaév küszöbén sok a tennivaló, fel kell készülni az újra tanárnak, diáknak egyaránt. De ez nem csak osztálytermek rendbetételét, munkatervek elkészítését jelenti ez a tanárok számára, de ráhangolódást, lélekben való felkészülést is.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanári kara ezért idén először két napos „kihelyezett tantestületi ülés" keretében, csapatépítő tréningen való részvétellel készült fel az új tanévre.

Bizonyított tény, hogy a csapatmunka fontos fokmérője egy intézmény sikerének. A tanárok felkészültsége, szakmai tudása meghatványozódik, ha az egyének csapatként, egymást segítve, kreatív hangulatban dolgozhatnak. Különösen fontos ez egy iskola életében, ahol az összehangolt csapatmunka eredménye a diákok teljesítményén is mérhető.

„A két nap során nem csupán arra jutott idő, hogy végre rohanás nélkül is beszélgetni tudjunk egymással, illetve megismerkedjünk az idén hozzánk csatlakozó kollégákkal, de megbeszéltük a következő év programjait, célkitűzéseit, közösen kerestünk megoldásokat a felmerülő gondokra", mondta Pataki Enikő igazgató.

„A foglalkozások keretén belül pedig játékosan, sok-sok nevetéssel, mégis komoly dolgokról beszélgettünk: milyennek látjuk iskolánkat, milyen gondokkal küszködünk, ki mit tud személyesen is tenni a problémák megoldásáért. Megalkottuk az ideális tanári kar profilját, címert készítettünk, tanári himnuszt írtunk", tette hozzá a patinás intézmény vezetője.

Az estét pedig nemcsak a baráti beszélgetés, de a közös nótázás is feledhetetlenné tette.

„Változó miniszterek, hosszan tartó reformok, elkészítendő papírhegyek ellenére mi megálljuk a helyünk, ránk lehet számítani"- határozták meg önmaguk és az iskola szerepét az oktatók az egyik csoportmunka során .

„Ezúton is szeretnénk megköszönni Szabó Thalmainer Noéminek a nagyszerű és színvonalas foglakozásokat! A két együtt töltött nap, a sok ötlet, az összehangolt munka, a sok mosolygó arc azt bizonyította, hogy nyugodt szívvel nézhetünk a következő tanév elé, hiszen igazi csapatként tudunk dolgozni", mondott köszönetet Pataki.

„Hiába fürösztöd önmagadban,/Csak másban moshatod meg arcodat...József Attila idézet mentén mondhatom, a két nap alatt tükröt tartottunk önmagunknak, és egymásnak, és erőt tudtunk egymásból meríteni a következő tanévben ránk váró feladatokhoz." vallja az igazgatónő.

„ A Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanári karának nevében minden kedves pedagógustársunknak ezúton kívánunk sikeres , mosolygós, nyugodt tanévet!", hangzik Pataki Enikő útravalója a kollégák számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: