2015-06-04 14:28:01• hírek • Szatmár.ro

Családi hétvége - színes programok minden korosztálynak

Június 6-án és 7-én rendezik meg az idei, jubileumi Családi Hétvégét. A szervezők csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót, amelyen elmondták: lesznek koncertek, kézműves foglalkozások, bábszínház, tombola és vetélkedő, sőt, a Kossuth-kertben felállított színpadon díjazni fogják a tantárgyversenyeken ügyesen szereplő diákokat is.

Tízedik alkalommal szervezik meg a Családi Hétvégét június 6-án és 7-én Szatmárnémetiben. "A kétnapos rendezvény összköltségvetése 80 ezer lej, ennek 25 százaléka származik a polgármesteri hivataltól és a megyei tanácstől. A fennmaradó összeget pályázati pénzekből és támogatásokból teremtettük elő" - mondta a sajtótájákoztatón Stier Péter főszervező. Egyébként az idei Családi Hétvégére is az Ady Endre Társaság, a Szatmárnámeti MADISZ, a Szatmárnémeti RMDSZ és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében kerül sor.

A Családi Hétvégén színes programok várják a résztvevőket. Tóth Pál Miklós, az Ady Endre Társaság elnöke felhívta a figyelmet, hogy a rendezvényen lehetőség adódik majd a Szent Rita Egyesület központját látogató gyerekek megsegítésére, étkeztetésük finanszírozására. A Szent József a Munkás Férfiszövetség tagjai egy nagy adag bográcsgulyást készítenek majd, egy-egy tányér ételért cserébe pedig szívesen látják az adományokat, amit a jó ügy érdekében használnak majd fel.

A Harag György Társulat színészei is előadással készülnek a Családi Hétvégére, ezen pedig dalok hangzanak majd el, amit szívküldi-kártyákkal küldeni is lehet a közönség soraiban levőknek. A szívküldikért is adománnyal lehet "fizetni", amit szintén a Szent Rita Egyesület kap majd meg.

A Családi Hétvégén megtartják a hagyományos gyerek-szülő vetélkedőt is, amelyre most is hat csapat nevezett be - a szatmári iskolások mellett egy szilágycsehi és egy felvidéki iskola diákjai és szüleik is versengeni fognak.

A Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezete szombaton ajándékokkal halmozza el a tantárgyversenyeken remekül teljesítő diákokat. Ez a harmadik Családi Hétvége, amelyen ez megtörténik - közel száz diák kap majd ajándékot.

A vasárnapi programról Ilonczai Annamária, a MADISZ elnöke beszélt. Újdonság, hogy most valóban minden korosztálynak szolgálnak valamiféle műsorral, ugyanis eddig a 12-16 éveseknek nem nagyon voltak programok. Most viszont a nagyobbacska gyerekek a robotokkal és azok programozásával ismerkedhetnek majd meg.

Ami a koncerteket illeti: fellép majd a Felvidéki Rockszínház, lesz Operettvarázs magyarországi énekesek közreműködésével, a szombati napot pedig a TNT-s Dobrády Ákos fellépése és a De la Funk zenekar utcabálja fogja zárni. Vasárnap Soltész Rezső, a Bertici Fivérek és Deák Bill Gyula lép fel - utóbbi előadó most jár majd először Szatmárnémetiben.

A hétvége során minden látogató ingyenes tombolaszelvényt igényelhet majd - ezen akár külföldi utazást is nyerhet a legszerencsésebb.

Június 6, szombat

Az Ady Endre Társaság szervezésében:

9.00 - 15.00 Tavaszkirálynő és májuskirály választás (vetélkedők)
15.00 - „Vadat, halat, s mi jó falat ..." - Pálszabó Mihály mesterszakács és a szatmári színészek sütnek-főznek

Zöld-Ház

12.00 - Szatmári Címerek és Plakátok. Fotókiállítás Muhi Sándor munkáiból

Az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében:

12.00-18.00: Aranykapu Népi Játszókert: Eleink játékai mai köntösben- helyszín: Aranykapu Sziget
12.00-18.00 Ifjak kézműves vásárfiái és csere-bere vására - helyszín: Aranykapu Sziget
12.00-19.00: Kézműves Mesterségek bemutatója - helyszín: Partiumi Mesterségek Utcája
15.00-17.00 Népi hangszerek (recefice, tutora, stb.) készítése és megszólaltatása gyerekekkel, Cserey Csaba vezetésével - helyszín: Aranykapu Sziget

Nagyszínpad

10.00 - 15.00 „primaGYM Egészségsziget!" - Válassz minket! Válaszd az egészséget!
10.30 - 11.10 - Zumba
11.20 - 11.50 - BAX - train to the MAX
12.00 - 12.30 - Spinning
12.40 - 13.10 - bodyART (tornamatracot biztosítanak)
13.20 - 14.00 - Spinracing

Egészségsátor

Vérnyomás és vércukorszint mérés a Korall Klinika támogatásával. Életmód tanácsadás, testzsír-százalékmérés, mozgásforma tanácsadás, egészséges táplálkozási tippek a primaGYM szakképzett edzőivel.

15.00 - Tavaszkirálynő és májuskirály választás eredményhirdetése
16.00 - „Samuraiul" Sport Egyesület Karate bemutatója
17.00 - „Családba nem üt a ménykő". Az Ady Endre Társaság vidám-zenés műsora. Fellépnek a szatmári színészek és a színház zenekara
18.00 - Isten tenyerén - rock oratórium, a Felvidéki Rockszínház koncertje
19.00 - Operett varázs - a Debreceni Csokonai Nemzeti Színház és a Győri Nemzeti Színház művészeinek közreműködésével
20.30 - Dobrády Ákos koncert (HU)
22.00 - Utcabál - De la Funk koncert

Zöld Házzal szemben

21.00 - 24.00 Élő közvetítés a Bajnokok Ligája döntőjéről óriáskivetítőn

Állandó programok:

Kézműves vásár és mesterségbemutató, Könyvutca, Borsziget, Gyermekprogramok, Bábszínház, Kutyakiképző egyesület programjai, Gyermekutca, Sakk verseny, Aikido bemutató


Június 7, vasárnap

10.15 - Felvonulás a Szatmárnémeti Északi Színház Ács Alajos Stúdiója elől a Kossuth Kertig a Kaplonyi Fúvószenekar és a 10-es számú Általános Iskola Mazsorett Csoportja kíséretében

10.45 - 18.00 XXVI. Gyermeknap rendezvényei. A Zöld Ház környékén, állandó jelleggel a miskolci Borókás Társulat Játszókertje: ahol magyar, és más (köztük ókori) népek ügyességi játékait lehet kipróbálni, játszani korosztálytól függetlenül.

10.45 - 15.00 A Kossuth kerti színpadon: a kolozsvári Keljfeljancsi Bábszínház „Vitéz László és az elátkozott malom" című előadása, Dobrossy Zoltán, Grand Prix díjjal kitüntetett bűvész előadása, néptánc előadás, népi gyermekjáték tanítás, színjátszó előadások

15.00 - 15.30 Országos versenyeken helyezést elért magyar elemi osztályosok díjazása. Szervező és támogató a Szatmárnémeti RMDSZ női tagozata

16.00 - Az Alpha K9 Kutyakiképző Egyesület Engedelmességi és Agility bemutatója
17.30 - Bachara Feeling - Salsa táncbemutató
18.00 - Soltész Rezső koncert
19.15 - Az RMDSZ tombola győzteseinek kisorsolása
20.00 - Deák Bill Blues Band koncert (HU)
21.45 - Bertici Fivérek és barátai koncert

Az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében:

11.00-17.00: "Nyitva van az Aranykapu... - Hagyományos kézműves mesterségek oktatása gyerekeknek"- helyszín: Aranykapu Sziget
12.00-18.00: Aranykapu Népi Játszókert: Eleink játékai mai köntösben- helyszín: Aranykapu Sziget
12.00-18.00 Ifjak kézműves vásárfiái és csere-bere vására - helyszín: Aranykapu Sziget

Szervezők:

Szatmárnémeti RMDSZ, Ady Endre Társaság, MADISZ, MIK, Aranykapu Kulturális Egyesület, Borókagyökér Egyesület

A rendezvény támogatói: Szatmárnemeti Város Tanácsa, Szatmár Megye Tanácsa, Szatmári RMDSZ, Communitas Alapítvány, Bethlen Gábor Alap, Erlux, Neptun Company, Barta Ati, Polip

Médiatámogatók: Szatmár.ro, City Rádió, Szatmári Friss Újság

Az RMDSZ tombola támogatói: Hanna konyhatehnika, Sógor Csaba Európai Parlamenti képviselő, Challenge Travel, Nord Star, Baby Trend, Nozsolt, Zitex, Norberto, Mark Manufaktur, DR.Sóos András fogorvos, Al Capone Motel és Étterem, No Pardon Pub, Primagym, Harag György Társulat, Aqua Star aquapark, Infocenter, Retro Babám könyvesbolt, Szatmári Friss Újság, Ghiuran Scheisz Mária egyéni vállalkozó.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: