2012-02-14 12:05:25• hírek • Szatmár.ro

Costa Rica: a vulkánok földje

Ha igazán különleges utazásra vágysz, keresd fel a vulkánok földjét. Costa Rica, a gazdag part rengeteg látnivalóval várja a turistákat.

A Tenorio Nemzeti Park Kék-folyóját a vulkanikus eredetű anyagok festik élénk színűre. Itt megcsodálhatod a Kék-lagúnát és azt a jelenséget, ahol a víz gyors átmenettel zöld színről fehérre, majd kékre vált át. A kirándulást a hőforrásokkal és a vízeséssel zárhatod, ahol meg is mártózhatsz a párás esőerdőben gőzölgő termálvízben.

Szakavatott helyi vezetőd mutatja meg az élővilág legpompásabb fajait, színes madarakat, kisemlősöket és az egész évben nyíló trópusi virágokat és ragadozó macskaféle nyomaira is bukkanhatsz. Csodálatos rálátásod lesz a környező hegyekre és a duzzasztott Arenal-tóra is, míg apró hegyi falvakon haladsz át. Az Arenal-vulkán közelébe érve hallhatod a vulkán "gyomrának morgását", sőt láthatod az izzó lávát az Arenal kúpján.

Tenorio Nemzeti Park

A tűzhányó lábánál kiépített drótkötélpályákon kombinált libegős és csörlős lombkoronatúrára is indulhatsz. A felvonó sűrű esőerdőn visz keresztül, ahol akár bőgő- és kapucinusmajmokat is megfigyelhetsz. Megnézheted a rejtőzködő emlősöket, madarakat, szerencsével a ritka közép-amerikai kvézállal is találkozhatsz. A vulkán esetleges kitörésének káprázatos látványa sem maradhat ki - ez utóbbi jó idő esetén az esti órákban a leglátványosabb.

Ha már erre jársz, érdemes megtekintened a La Fortuna vízesést, ahová pár száz lépcső megmászásával jutsz el. Majd Cartago városába látogathatsz, ahol a nevezetes bazilika épülete mellett a fekete-szűz legendájával ismerkedhetnek meg a turisták. Napodat a főváros történelmi magjának rövid megismerésével, esetleg ajándékok vásárlásával töltheted és este latin bulival búcsúzhatsz Közép-Amerikától.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: