2015-07-26 16:52:57• hírek • Kocsis Zoltán

Coica elárulta, miért mondott le az RMDSZ az alpolgármesterről

Vasárnapi sajtótájékoztatóján Dorel Coica szatmárnémeti polgármester elmondta, kit szeretne látni pártja a megüresedett alpolgármesteri székben, illetve elárulta, miért mondott le az RMDSZ a felajánlott tisztségről.

A polgármester elárulta, pártja Adrian Miclét, a tanács költségvetési bizottságának 27 éves elnökét szeretné megnevezni alpolgármesternek, „ám ennek semmi értelme nem lenne, mivel az ellenzék úgysem szavazná meg", jelentette ki.

Cocia arról is beszélt, az RMDSZ végül miért is nem tartott igényt az alpolgármesteri székre. Elmondása szerint Marcela Papici lemondását követően Pataki Csaba szenátor és Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, az RMDSZ megyei, illetve szatmárnémeti szervezetének elnöke megkereste őt azzal, hogy érdekli őket az ajánlat. „Pataki és Kereskényi azt mondták, csak akkor érdekli őket az alpolgármesteri szék, ha az igazi feladatokkal is jár. Azt mondtam, rendben. Ők a tanügyet kérték, ám én mondtam, hogy a tanügyről a polgármester felel. Erre azt mondták az urak, hogy akkor nem érdekli őket az alpolgármesterség", magyarázta értetlenkedve Coica, miért maradt el a politikai üzlet, amelyben a kereslet és a kínálat nem találkozott egymással.

Coica szokásos személyeskedése sem maradt el, kijelentette például, hogy ő nem hajlandó tévévitát folytatni Kereskényivel. „Miről vitázzak egy olyan emberrel, aki még semmit nem tett le az asztalra. Mérjük össze, ki mit ért el eddig, erre hajlandó vagyok. De intellektuális vitába nem bocsátkozhatok vele, hisz nem alacsonyadhatok le az ő szintjére", jelentette ki Coica, aki abbéli meggyőződésének is hangot adott, mely szerint 2020-ig ő lesz Szatmárnémeti polgármestere. "Az RMDSZ nem képviseli a magyarság érdekeit, ezért sok magyar rám fog szavazni jövőre", mondta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: