2015-07-26 16:22:10• hírek • Kocsis Zoltán

Coica: Meglepetéssel készülünk a Gyuszi-gödre kapcsán

„Egy, legfeljebb két héten belül", amint Dan Babut városmenedzser fogalmazott, jelentős modernizálási munkálatok kezdődnek Szatmárnémetiben az utcai kellékek terén: kukák, buszmegállók, parkolójegy-automaták kapcsán.

„Napokon belül aláírjuk a keretszerződést egy céggel és egy, legfeljebb két hét múlva kezdődik a munka", fogalmazott Babut.

A városmenedzser elárulta, a polgármesteri hivatal 450 darab új kukát vásárolt. Ezek közül 150 kerül a város központjába, a fennmaradó 300 pedig a lakónegyedekbe. Szintén az említett időintervallum eltelte után kezdik meg a meglévő játszóterek modernizálását, újak építését. „Olyan elemekkel szereljük fel a játszótereket, amelyek mind biztonság, minőség és esztétikum szempontjából megfelelnek az európai standardoknak", mondta Babut.

A beruházás részét képezi új buszmegállók építése, a régiek felújítása, új padok beszerzése is. Az elképzelések szerint új parkolójegy-automatákat is helyeznek majd ki.

Marad természetesen munka jövőre is, amikor felújítják a város valamennyi zöldövezetét. Nem várnak addig, hisz „egy, legfeljebb két héten belül" elkezdik egy FIFA-szabványnak megfelelő műfüves focipálya építését a 15-ös lakónegyedben, a Trotusului és a Milcov utca kereszteződésében. „Ezt újabbak követik majd az év végéig", tette hozzá Babut.

„Meglepetéssel szolgálunk a lakosság számára az új központban éktelenkedő gödörrel kapcsolatban is", jegyezte meg Dorel Coica polgármester. A sétálgató kismamák és gyerekek kedvence, a különböző szabadtéri rendezvények helyszínéül szolgáló, sokak által Gyuszi-gödrének ismert (Ilyés Gyula előző polgármester alatt alakították ki a Batthyányi-sétány jelenlegi arculatát, melynek szerves része a Szamos-áruházzal szembeni rendezvénygödör, szerk.) hely alaposan átalakul majd.„El kell onnan takarítani a patkányokat, a veszélyes fadarabokat. Bővebbet egyelőre nem árulhatok el, meglepetésre készülünk a szatmáriak számára", jelentette ki Coica, aki ugyanazon sajtótájékoztató keretein belül felszólította a lakosságot: osszák meg meglátásaikat, véleményüket a Kárpátok I. és II. lakótelepeken megépítendő parkolókkal kapcsolatban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: