2014-12-19 17:25:59• hírek • Szatmár.ro

Coica: 2015 a nagy garázsrombolás éve lesz

Az év utolsó sajtótájékoztatóját tartotta pénteken Dorel Coica polgármester. Ezen bejelentette: a következő évben prioritásként kezeli majd az illegálisan, akár évtizedekkel ezelőtt épített garázsok lerombolását, helyükön pedig parkolókat, zöldövezeteket és játszótereket fog kialakítani a polgármesteri hivatal.

Szatmárnémeti polgármestere szerint komoly felmérés készült a városban, különösen a lakónegyedekben engedély nélkül felhúzott építményekről. Nem mindenik nevezhető garázsnak, ugyanis van ahol háziállatokat tartanak bennük, máshol lomtárnak használják ezeket. Egy a közös bennük: engedély nélkül épültek közterületre, a következő év tavaszán a polgármesteri hivatal által megbízott munkások pedig lebontják őket, amennyiben a tulajdonosok nem teszik meg azt előbb.

"Részletes térképünk van arról, hogy hol és hány illegálisan felépített garázs van. A Szamos bal partján 2665 ilyenről tudunk, a jobb parton pedig 779-ről. Minden garázs tulajdonosát fel fogjuk szólítani, hogy rombolja le az illegálisan felhúzott építményt, vagy jöjjön be a polgármesteri hivatalba és dokumentumokkal igazolja, hogy engedélye volt az építkezésre".

A 17-es lakónegyedben 982 illegális építményről tud a polgármesteri hivatal, a Batizi úton 222 ilyen van, a Solidaritatii lakónegyedben 117, a 14 Mai lakónegyedben 82, de más területekről is léteznek felmérések és vannak pontos adatok.

Coica szerint a lebontott garázsok helyén kivilágított parkolók lesznek, a tapasztalatok szerint pedig ezek jóval több autó befogadására lesznek képesek, mint az illegálisan épített garázsok. Emellett zöldövezetet és játszóteret is létrehoznak majd a felszabadított területen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: