2016-11-06 13:42:37• hírek • Szatmár.ro

Bőven meghaladta a másfél ezret a Puskás-kiállítás látogatóinak száma

Két hétig tartó ingyenes nyitvatartás után pénteken lehúzták a képzeletbeli rolót a Puskás Ferenc életét és pályafutását bemutató kiállításon. A tárlatot több mint másfél ezren tekintették meg a Vécsey-házban működő Szépművészeti Múzeumban.

Egészen pontosan 1705-en, árulta el Szőcs Péter, a Szatmár Megyei Múzeum igazgatója. „Szerintem ez komoly szám, főleg, hogy csak két hétig tartott nyitva a kiállítás", értékelt.

Sok iskolás csoport is megtekintette a kiállítást, nem csak magyar, de román osztályosok is, árulta el Szőcs. Külön örömre ad okot, hogy nem csak a környező falvakból, de a környező megyékből is érkeztek látogatók, tette hozzá Szőcs Péter.

Elégedettek voltak a számokkal és a reakciókkal a Puskás-hagyatékot kezelő Puskás-intézet képviselői is, akik elmondták többek között, hogy a Szatmárnémetiben kiállított tárgyak mintegy egyharmadát teszik ki a Felcsúton működő állandó kiállítás készletének.

Szatmárnémetiben a Polgármesteri Hivatal, az Ady Endre Társaság, az Identitás Alapítvány, a Máriapócsi Sportegyesület, a Puskás Intézet, a Nemzeti Együttműködési Alap és az Apaserv jóvoltából láthattuk a tárlatot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: