2016-05-20 09:45:01• hírek • Szatmar.ro

Börtönközi focibajnokság Szatmárnémetiben

Pünkösd harmadnapján úrvacsorai közösségben ünnepelhettek a reformátusok a Szatmári Büntetés-végrehajtó Intézmény falain belül. Ezt követően a sportot szerető rabok egy börtönközi bajnokságon vehettek részt Szatmárnémeti város sporttermében.

Beszterce-Naszód, Szamosújvár, Nagybánya, Nagyvárad fogvatartottjai voltak a vendégek, a társházigazdák is alkottak csapatokat, azaz a LPS Szatmárnémeti és a helyi rabok. Így hat csapat indult neki annak a bajnokságnak, amelynek nem feltétlenül a végső győzelem volt a célja egyik csapat számára sem.

Amellett, hogy egy rövid ideig viszonylag szabadnak érezhették magukat a fogvatartottak, mindenképpen nevelő hatása volt a rendezvénynek. Simona Galis, Paul Marginean, Ciprian Rebegea és Florin Silaghi (ortodox lelkipásztor) szervezésében olyan esemény zajlódhatott a városi sportcsarnokban, ami emlékezetes lesz a rabok számára, és mindentekintetben, lelkileg-testileg hasznos.

A szatmári rabok egy vereséggel, egy döntetlennel és egy győzelemmel zárták a tornát, amit a szintén szatmári sportlicisek nyertek meg. Az arcokat szándékosan nem felismerő képek nagyon érdekes meccsről készültek, amit a beszterceiek úgy nyertek meg 4-3-ra a szamosújváriak ellen, hogy előbb vesztésre álltak, aztán vezettek (2-1-re), majd újból szamosúváriak vették át a vezetést (2-3), s az utolsó másodpercekben a beszterceiek behúzták a meccset. Kemény, de mindenképpen fegyelmezett és sportszerű meccsek voltak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: