2016-05-26 12:52:59• hírek • Választási hirdetés

Bogdándon tudják, hogy mi hiányzik a fejlődéshez

A Szatmárnémetitől távolabb eső községekben mások a lehetőségek, de a lakosság elvárásai mit sem csökkentek. Kállay Sándor ezeknek szeretne megfelelni polgármesterként.

Kállay Sándor, 57 éves, nőtlen, bogdándi születésű, gépészmérnök, mezőgépész szakosodással. Alpolgármesterként állandó, közvetlen kapcsolatban vagyok a bogdándiakkal, tudom mit szeretnének, tudom-látom mi hiányzik Bogdándon, Korondon, Bábcán is ahhoz, hogy kényelmes körülmények között éljenek, hogy tisztább és szebb arculata legyen a településeknek. Úgy érzem, sok mindent meg tudnék tenni mindezek megvalósítása érdekében és ezért szeretnék a község polgármestere lenni.

Alpolgármesterként sokszor csak megfigyelőként vagyunk jelen, hiszen nem mi hozzuk meg a döntéseket, még akkor sem, ha a véleményünket kikérik, de a közigazgatásban dolgozva, elegendő tapasztalatot szereztem ahhoz, hogy tudjam, polgármesterként is megállnám a helyem a község élén. Hogyan látom a község jelenlegi helyzetét? Infrastruktúra szempontjából olyan középszinten vagyunk, hiszen nincs csatornahálózatunk, az útaszfaltozások viszont jelenleg is zajlanak és év végéig mindenhol minden út le lesz aszfaltozva, ami kényelmi és biztonsági szempontból is csak jót jelent a lakosoknak.

A művelődési házakat uniós szinten korszerűsítettük. Minden csapatmunka volt a jelenlegi polgármesterrel közösen, de ez nem jelenti azt, hogy ne látnánk a rendszerben meglévő hibákat, s ne tudnánk azt, hogy hol lehet ezeken javítani. Tennivaló bőven van még, s amit én különösképpen szeretnék: egy idősek otthona-félét, ugyanis Bogdándról nagyon sok fiatal és középkorú is elment - hol csak a szomszédos megyékbe, hol a nagyvilágba - a szülők pedig magukra maradtak, és egyre több az idős ember, aki teljesen egyedül él.

Az épület, amelyben ezt az otthont kialakíthatnánk, már meg is van. Jó lenne, ha számukra szakszerű ellátást tudnánk biztosítani. Milyen volt a viszonyunk a megyei tanács jelenlegi elnökével, Adrian Steffel? Csapnivaló! Semmi segítséget nem kaptunk, csak az ünnepléssel foglalkoztak, más nem is érdekelte őket! Ha Pataki Csaba lesz a megyei tanács elnöke, könnyebb lesz az együttműködés, lesz kihez forduljunk, lesz kitől segítséget vagy hasznos véleményt kérni, és biztos vagyok benne, hogy kézzel fogható lesz a fejlődés, de kell a megfelelő parlamenti képviselet is hozzá.

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: