2014-07-18 15:14:39• hírek • Kocsis Zoltán

Beszakadt a föld, a gödör mélyén ragadt a munkás

Két órán keresztül küzdöttek a tűzoltók péntek délután Szatmárnémetiben, hogy kiszabadítsanak egy férfit a föld fogságából. A 30-as férfi csatornázási munkálatokat végzett, amikor több mint három méteres mélységben rászakadt a föld.

A baleset körülbelül fél órával dél után történt. A 30-as férfi a Károlyi úton, az Auchan hipermarkettel szemben dolgozott. Szatmárnémeti szennyvízhálózatának bővítése során épp új csatornát ástak a vezetékek számára. Az út mellett álló hirdetőtábla alapja miatt át kellett fúrják a földet. A kotrógép több mint három méter mélyre ásott. Alig haladt néhány métert, amikor a szemtanúk szerint a gödörbe esett egy lapát. Nelu T. utánaugrott, hogy kivegye onnan, amikor beszakadt a gödör út felőli fala.

A tűzoltók, a rendőrség, a mentősök és a SMURD percekkel később a helyszínre érkezett. Kicsivel később Dorel Coica polgármester is, aki tanácsokkal látta el a föld foglyául esett férfit és szerszámokat adott kézbe. Szerencsére a látszat ellenére a baj nem volt nagy: Nelu T. „csak" deréktől lefelé ragadt a földbe. Mentését azonban nehezítette, hogy a szűk hely miatt nehezen tudtak hozzáférni, ráadásul félő volt, hogy a gödör fala bármikor beszakadhat. Éppen ezért a szakemberek előbb a falat igyekeztek stabilizálni, majd lapáttal, kapával igazi sziszifuszi munkával próbálták kiásni a szerencsétlenül járt munkást.

Nelu T. szerencsére végig jól volt, ő maga is segédkezett lábai kiásában. Vizet, de leginkább cigarettát kért a tűzoltóktól, megnyugtató mosolyt csalva a körülötte lévők arcára. Utóbbi tömeg pedig nem volt kicsi, sőt, folyamatosan nőtt. Unatkozó bámészkodók strandpapucsban vagy éppen kisunokával az ölben állták körül a helyszínt. Természetesen az okostelefonok is előkerültek, volt mit megosztani a Facebookon...

Közel két óra elteltével tudták annyira körülásni a szerencsétlenül járt férfit, hogy kötelek és egy speciális mellény segítségével végül ki tudták húzni a gödörből. Noha lábra tudott állni, azonnal mentőbe tették és kórházba szállították.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: