2016-01-15 09:13:17• hírek • Refszatmar.ro, Szatmar.ro

Bepillantás Apa imahetébe

Népes gyülekezet vesz részt Apa református templomában az imahéten. Isten hatalmas tetteit elhívottan hirdető lelkipásztorok és gyülekezeti tagok bizonyságot tesznek alkalomról alkalomra az istentiszteleteken.

A refszatmar.eu a szerdai alkalomba pillanthatott be. A 18 órától kezdődő istentiszteleten mindenek előtt a gyülekezet imaheti himnusza hangozott el az énekkar tolmácsolásában: Isten szívén megpihenve forrjon szívünk egybe hát... (MRE. 477. dicséret) Rácz Ervin erdődi lelkipásztor hirdette Isten Igéjét a Máté evangéliuma 13. részének 3-tól 9-ig terjedő szakasza alapján: „Azután elmondott nekik sok mindent példázatokban: Íme, kiment a magvető vetni, és amint vetette a magot, néhány az útfélre esett, jöttek a madarak, és felkapkodták azokat. Más magok köves helyre estek, ahol kevés volt a föld, és azonnal kihajtottak, mert nem voltak mélyen a földben; de amikor a nap felkelt, megperzselődtek, és mivel nem volt gyökerük, kiszáradtak.  Más magok tövisek közé estek, és amikor a tövisek megnőttek, megfojtották azokat. A többi viszont jó földbe esett, és termést hozott: az egyik százannyit, a másik hatvanannyit, a harmadik harmincannyit. Akinek van füle, hallja!" Az evangélium hirdetése a gyülekezet feladata is, hiszen nemcsak szavakban, hanem legfőképpen tettekben hirdethető hitelesen az örömhír. Ahogy a mag a magvető kezében, úgy mi is eszközök vagyunk az Úr kezében. Az igehirdető mindezt egy egyszerű ceruzával illusztrálta: Csak akkor vagyunk helyünkön, ha Isten a kezébe vesz, a hegyezés fáj, de csak így lehetünk hatásosabbak, Isten háta mögé vetve bűneinket megengedi a radír használatát, a belső számit, nem a külső, s nyomot hagyhatunk magunk után, de csak akkor, ha növekedést az Istenre bízzuk. Érdemes felfigyelni a példázatbeli magvető nagyvonalúságára: mindenhova jut mag, telik a szeretetre, megbocsátásra, elengedésre. Isten, úgymond, pazarolja szeretetét. Használjuk ki a lehetőséget! - mondta a lelkipásztor.

Az igehirdetést követően ismét az énekkar szolgálata következett és egy szavalat. Kiss Szabolcs házigazda lelkész a 145. zsoltár 8. versével köszöntött: „Kegyelmes és irgalmas az Úr, türelme hosszú, szeretete nagy."  A továbbiakban Nagy Erika sárközújlaki, Király Lajos batizi és Tolnai János patóházi lelkész fog érkezni a gyülekezetbe. Az istentiszteletek 18 órától kezdődnek, mely alkalmakon elhangzanak még énekek és versek a vallásórás gyerekek, az ifjúság és a kórus részéről. Január 17-én délelőtt 10 órától úrvacsoraosztással egybekötött istentisztelettel zárul az imahét, melyre továbbra is Isten áldását kérjük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: