2009-10-07 17:09:42• hírek • Szatmár.ro

Bemutatták a legújabb Hírlap-kötetet

Szerdán mutatták be a Scriptor Alapítvány és a Szatmári Magyar Hírlap műhelyének legújabb, tizenhatodik darabját, Jánk Károly Hajnali Hinták című kötetét.

Bevezetőként András Gyula színművész és Ilyés Kun Ábel, a Hám János Római Katolikus Iskolacsoport diákja olvasott fel néhány darabot a kötetből, amelyet Veres István, a Scriptor ügyvezetője, dr. Végh Balázs Béla irodalomtörténész és Debreczeni Éva, a kötet szerkesztője méltatott.

„Ha valaki gyermekirodalmat ír, bizonyos körültekintéssel kell lennie, hiszen a gyermekek irodalma az utóbbi években rendkívül sokat változott, amely elvárásnak meg kell felelni. Összetett a mai, kortárs gyermekirodalmi ízlés, melyben az internet, a televízió, a színház és bábszínház, az iskola mind ható tényezői a gyermekirodalmi fogyasztásnak" - fogalmazott dr. Végh Balázs Béla.

Jánk Károly a „békés kompromisszumok híve", hiszen kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlja verseit, amelyek fontos aspektusa a változatosság, amely már a tartalomjegyzékben, a versek csoportosításában is meglátszik. A változatos formai megoldások játékélményt nyújtanak, amely egyben a szabadság és a végtelenség érzetét keltik.

„Jánk Károly kötete aktuális gyermeklíra, amely a klasszikus formáknak is megfelel. Nem tesz különbséget felnőtt és gyermekversek között, amelyek növelik a költemények presztízsét" - összegzett az irodalomtörténész.

A szerző megköszönte a méltató szavakat, családja támogatását, valamint a kötet illusztrátorának, Boros Borbálának az akvarelljeit, amelyek teljes egésszé formálják a kötetet. A könyvbemutató végeztével a szerző dedikálta művét a szép számban megjelent érdeklődőknek.


Jánk Károly dedikálta is a köteteket
Jánk Károly dedikálta is a köteteket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: