2010-04-30 17:56:38• hírek • Póti Orsolya

Bemutatkozik a Refi IX. B osztálya

Osztálybemutató cikksorozatunkban a szatmárnémeti magyar tannyelvű iskolák egy-egy osztályát mutatjuk be olvasóinknak. Ezennel a Szatmárnémeti Református Gimnázium IX. B teológia osztályának diákjai mesélnek közös élményeikről, a tantárgyversenyekről és különböző eredményekről.

A pénteki nap folyamán a Szatmárnémeti Református Gimnázium IX. B. osztályába látogattunk, melyben az osztályfőnöknő, Vass Mária jelenlétében a diákok meséltek a közös élményekről, a tantárgyversenyekről, és a szép eredményekről.

Nem csak a tanulók, de az iskola is büszkélkedhet azzal, hogy a IX. B csapata - név szerint Lukács Péter, Kovács Aletta, Pop Ivett, Bui Beáta, Nagy Csongor, Nagy Mátyás-Hunor- nemrég részt vett az Északi Színházban megszervezett Reciatio versmondó vetélkedőn, ahonnan a csapat hozta el az első díjat. A diákokat a versenyre Vass Mária, magyar és román tanárnő, valamint Barakonyi Gergő készítette fel. Három diák - Varga Bianka, Ghirasin Emese, Huszti Tímea - márciusban, az iskolában megszervezett bibliai vetélkedőn vett részt, amelyen szintén eredményesen szerepeltek. A diákok elmondták, hogy most a május 24-i, Zilahon megszervezett országos vallási vetélkedőre készülnek.
A tanulók közül többen a Csíkszeredai Múzeum által megszervezett egyiptomi kultúrával kapcsolatos vetélkedőn is részt vettek, és ez alkalomból néhány diák meglátogatta a múzeumot. Az utazás bár hosszúnak tűnt, de megérte, mivel nem mindennapi élményben volt részük a résztvevőknek.

Varga Bianka beszámolt a tanév eleji közös Gólyabálról, amelyet a Kölcsey, a Refi és Hám János szervezett. A bál szépségversenyének első helyezettje Bianka lett, a harmadik helyet pedig Lukács Péter kapta.
A vetélkedőkről való beszámoló után a diákok a karácsony pásztorjátékról és a március 15-i fellépésről meséltek, melyeknek nagy sikere volt. Az osztály február közepén egy igazán tartalmas kiránduláson is részt vett, hiszen nem csak szórakoztak a diákok, hanem többek között Nagybánya régi épületeit és Misztótfalusi Kis Miklós szülőházát látogatták meg. Kovács Aletta szerint a kirándulás emlékezetes volt, és most szerveznek egy hétvégés kirándulást is Borsára vagy Tasnádra.


A XI. B, teológia osztály
A IX. B, teológia osztály



Az osztályból néhány diák sporttevékenységeket is végez. Többek között, Szilágyi Csongor két éve gördeszkázik, és versenyeken is részt vett, néhányan néptáncoktatáson is részt vesznek Szilágylelén, és van akinek a biciklizés, a futás, vagy a foci a hobbija. Az osztálynak több mint a fele benne van az iskola kórusában, amellyel több fellépésen szerepelnek. Emellett Kallos Kitty öt éve orgonán játszik, Oroszi Csongor pedig gitározni tanult, most pedig a szintetizátorozni tanul egy pálfalvai zenésztől.

A diákok elmondták, hogy ha a kedvük jó, és minden jól megy, akkor jól egyeznek, de ha akad valami probléma, akkor bizony van széthúzás is a társaságban. Jó példa volt erre a spirituális óra, amikor elmondták egymásról véleményüket. Ez egy kicsit furcsán jött ki, mivel az óra után mindenki mindenkivel összeveszett, de azután sikerült újra kibékülniük. A spirituális óra célja, hogy összekovácsolja az osztályt, és önismereti problémákat vetnek fel havi két órában. Ezenkívül a diákok humoros történeteket is meséltek, valamint az osztályfőnöknő születésnapját is megünnepelték nemrég. Az oszinak tortát készítettek, és közösen elfogyasztották azt.

Vass Mária szerint, idén igazán érdekelt, melegszívű gyerekek jöttek a teológia osztályba. A diákok sokkal többre képesek, mint amennyit eddig megmutattak, de réméli a tanárnő, hogy a következő három évben még többet fognak bizonyítani. Eddig is szép eredményeket értek el, de az osztályfőnöknő szeretné azt, ha a jövőben mindenki a maximumot nyújtaná.

Az osztály névsora: Boros Andrea Csilla, Bücs Ákos-Gábor, Bui Bea, Covaci Esbeta-Hella, Csörsz Enikő, Czompa Erika, Gergely József-János, Ghirasin Emese, Hajdu Dávid, Huszti Tímea, Kallós Kitty, Kovács Aletta, Kovács Zsuzsanna, Kürti Szabolcs, Lukács Péter, Mészáros Ibolya-Erzsébet, Mészáros Cyntia-Beatrix, Mezei Márk-Attila, Nagy Sándor-Csongor, Nagy Mátyás-Hunor, Oroszi Csongor, Pop Ivett, Sebestyén Mónika-Dóra, Szabó Antal, Szilágyi Csongor-Pál, Turi Zoltán-Péter, Varga Bianka.


A Recitato Vetélkedő résztvevői
A Recitato Vetélkedő résztvevői


Az osztály hölgyei és az osztályfőnöknő
Az osztály hölgyei és az osztályfőnöknő


A kilencedikes fiúk
A kilencedikes fiúk


Akik szívesen részt vesznek sporttevékenységeken
Akik szívesen részt vesznek különböző sporttevékenységekben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: