2012-03-23 10:27:56• hírek • Szatmár.ro

Bemutatkoztak a Refi ötödikesei

A Református Gimnázium ötödikesei szívesen énekelnek, zenélnek.
A Református Gimnázium ötödikesei szívesen énekelnek, zenélnek.

Vidám dalokkal lepték meg az ötödikes diákok a Szatmár.ro újságíróját március 23-án. Egy osztálybemutató keretében a diákok elmesélték milyen tevékenységekbe kapcsolódnak be szívesen, a fotózás után pedig dalokkal búcsúztak.

Jelenleg huszonnyolc diák tanul a Szatmárnémeti Református Gimnázium V. A osztályában. Az osztályközösség élén Higyed Gyöngyi ének- és vallástanárnő áll, aki hálát ad annak, hogy ilyen szorgalmas és vidám diákokkal töltheti napjait - olyan gyerekekkel, akik szívesen énekelnek és aktívan részt vesznek bármilyen iskolai tevékenységben.

A Szatmár.ro-nak az osztály nevében Rédai Ádám diák nyilatkozott, aki elmondta: az ötödikesek nagyon szeretnek énekleni  és vannak diákok akik zongorán, hegedűn, gitáron, vagy éppen furulyán játszanak.

A zenélés mellett a diákok bekapcsolódnak a különféle iskolai tevékenységekbe is, részt vesznek a tantárgyversenyeken, és a sportolásról sem feledkeznek meg, hiszen az udvaron kedvükre kosarazhatnak, vagy kézilabdázhatnak.

A diákok jelenleg az „Iskola másként" elnevezésű rendezvénysorozatra készülnek, amelyre április 2-6. között kerül sor. „Örülünk annak, hogy rengeteg programunk lesz. Az Iskola másként keretében készülhetünk a Húsvétra, énekelhetünk, filmeket nézhetünk, focizhatunk és kosarazhatunk, de részt veszünk majd egy kiránduláson is és betekintést nyerünk majd a madárgyűrűzésbe is" - magyarázta Ádám.

A vidám pillanatok sem maradnak ki a diákok életéből, hiszen nagyszerű élménynek bizonyul a Picuravató ünnepség és a Farsangi mulatság. A diákok már most felismerték, hogy együttműködéssel sok minden elérhető: szívesen teszik színesebbé a rendezvényeket dalaikkal és az egy év során nagyon jó barátokká váltak.

Higyed Gyöngyi osztályfőnöknő rendívül büszke diákjaira, és ez nem is csoda, hiszen nagyszerű zenészcsapatot alakítanak ki együtt. A tanárnő örül, hogy a diákok vidámak, rendkívül barátságosak és mindenben összetartanak.

Az V. A osztály névsora: Banias Evelin, Büte Orsolya, Dologa Vivien, Gall Evelin, Halász Ferencz, Jeney Ádám, Jobb Anna, Karikás Noémi, Kerekes Barbara, Korcsmáros Ákos, Krakó Rudolf, Magyar István, Mesaros Amanda, Moroz Hannelora, Naghi Adrienne, Nagy Szilárd, Nagy Tamara, Nuszer Tímea, Plébán Ingrid, Rákos Tamás, Rédai Ádám, Szabó Roland, Szilágyi Balázs, Vajas Gréta Anna, Varga Gabriella, Varga Gyula, Varga Viktória, Virág Erika.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: