2014-11-26 17:50:00• hírek • Szatmár.ro

Bemutatják Elek György legújabb kötetét

Egy hét múlva, szerdán mutatják be az Elek György publicisztikáit tartalmazó kötetet.

December 3-án, szerdán 16 órakor a Szatmár-Németi Református Egyházközség gyülekezeti termében kerül sor Elek György Hosszúfény című, publicisztikai írásokat tartalmazó kötetének bemutatójára.

A résztvevőket házigazdaként Sipos Miklós lelkipásztor fogja köszönteni, majd a kötetet Dr. Varga Attila egyetemi tanár mutatja be. A közíró felelősségéről beszél majd Kereskényi Sándor irodalomtörténész, majd Maskulik Dávid és Zoltán Ildikó fognak felolvasni a kötetből. A könyvbemutató zárásaként kedvenc Elek György írásokat fog előadni András Gyula színművész, majd a továbbiakban lehetőség nyílik kötetlen beszélgetést folytatni a szerzővel.

"Elek György közéleti, szinte naplószerű jegyzeteiből, az érzékenység, a közéleti visszásságok által érzett személyes érintettség, az ezekkel szembeni civil szemlélet, esetenkénti felháborodás és ezek meghatározott értékrend szerinti elemzése jelenik meg előttünk. Van ezekben finom irónia, szenvedélyesség, éleslátás, humor, vagy éppen meglepő összefüggések feltárása, civil kurázsi és elkötelezettség. Az írásokat olvasva, megállapíthatjuk, hogy a homo politicus, nemcsak az, aki vélhetően a politikával hivatás- vagy üzletszerűen foglalkozik, aki a politikát csinálja, politizál, vagy csak egyszerűen a „kávéházi-kázmérok" szintjén beszél róla, hanem az is, aki határozott, akár vitatható véleménnyel rendelkezik a politika történéseiről, folyamatairól, jelenségeiről és véleményével befolyásolni tudja a közgondolkodást, a közbeszédet, a közvélekedést vagy magát a politikát is" - véli a kötethez írt előszavában Dr. Varga Attila egyetemi tanár.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: