2013-05-15 12:36:47• hírek • Kocsis Zoltán

Beindult a szezon a csengersimai horgásztónál

A nyár közeledtével beindult a horgászszezon a szatmárnémeti pecások egyik kedvenc taván, a csengersimai horgásztón. Június elsejétől pedig az éjszakai horgászás kedvelőit is várják a Szatmárnémetitől alig 12 kilométernyire található tó partján. Botokat elő, sátorozásra fel tehát!

A csengersimai posta mellett jobbra fordulva autóval pillanatok alatt a tóhoz lehet jutni. Amennyiben a család vagy a baráti társaság egyes tagjai inkább a kerékpározást részesítenél előnyben a horgászással szemben, akkor számukra is van egy jó hírünk: a tó körül kiépített úton kisebb bringatúrát is lehet szervezni. Mindezt viszont szigorúan azt követően, hogy a társaság felállította a bográcsokat: a csengersimai tó mellett ugyanis erre is van lehetőség. Az pedig, hogy lesz mit a bográcsba tenni, szinte garantált.

Köszönhető ez annak is, hogy más tavakkal ellentétben itt hetente frissítik az állományt. Mivel a három kilogrammnál súlyosabb halakat vissza kell dobni, ez azt is garantálja, hogy a férfiasabb küzdelemre vágyók is megtalálhatják számításaikat.

Aki a Santiagóhoz méltó küzdelem során elfárad, az a fedett ülőkék árnyékában megpihenhet. Egy ülőke nyolc személyes, így mindenki számára jut hely a társaságból.

A csengersimai horgásztónál kétféle napi jegyet lehet váltani. Egy sporthorgászjegy 1500 forintba kerül, ez egy horgászhely 12 órán keresztül tartó használatára jogosít fel. Ilyen napijegy kiváltása esetében viszont minden halat vissza kell dobni. Aki viszont nem szeretne üres táskával hazatérni, az 3000 forint kifizetése mellett akár tíz kilogramm halat is elvihet. Ez lehet két-három darab, legfeljebb három kilogrammos ponty kárászokkal és egyéb halakkal kiegészítve, vagy egy csuka és kb. négy kilogramm vegyes hal.

Mivel a csengersimai horgásztó a szatmáriak számára igen kedvelt időtöltési, pihenési lehetőség, ezért ha valaki hétvégén akar pecázni, nem árt, ha időben helyet foglal. Az érdeklődők a 0747-036575-ös telefonszámon Grebúr Sándor foglalhatnak helyet.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: