2016-06-23 14:58:56• hírek • Szatmár.ro

Beiktatták tisztségébe Kereskényi Gábor polgármestert - de kik az alpolgármesterek?

Csütörtök délben a közigazgatási palota nagy gyűléstermében tartotta alakuló ülését Szatmárnémeti új helyi tanácsa. Az ülés részeként iktatták be tisztségébe Kereskényi Gábor polgármestert és választották meg a tanácsosok a város két új alpolgármesterét.

Az ülést ez esetben is a korelnök Dumitru Fanea vezette a két legfiatalabb tanácsos, Ressler Stefan és Adrian Micle segítségével. A prefektus köszöntőjét követően kezdetét vette a meglehetősen operatív munka. A tanácsosok letették esküjüket, két kivétellel: Dorel Coica és Sumlas Silviu-Valentin - mindketten a PSD tanácsosai - nem tudtak részt venni az ülésen.

Szatmárnémeti Városi Tanácsának az összetétele a következő négy évben a következő lesz: Adrian Albu (PNL), Ardelean Octavian Iulian (PSD), Butka Gergely Norbert (RMDSZ), Coica Costel Dorel (PSD), Fanea Dumitru (PSD), Feher Doina (PNL), Gáti István (RMDSZ), Günthner Tibor (RMDSZ), Kiss József (RMDSZ), Magyar Lóránd Bálint (RMDSZ), Maskulik Csaba (RMDSZ), Micle Adrian (PSD), Papici Marcela Anamaria (ALDE), Pop Romeo Liviu (PNL), Pugner Róbert (ALDE), Ratiu Cosmin Constantin (ALDE), Ressler Stefan (RMDSZ), Roca Radu Tiberiu (PSD), Rogoz Manuela Bianca (PSD), Sumlas Silviu Valentin (PSD), Szejke Ottilia (RMDSZ), Szőcs Péter Levente (RMDSZ) és Zsók János Csaba (RMDSZ).

Az RMDSZ-frakciót Magyar Lóránd, a PSD-frakciót Radu Roca, a PNL-frakciót Albu Adrian, az ALDE-frakciót pedig Papici Marcela vezeti.

Letette hivatali esküjét Kereskényi Gábor polgármester is. "Azt kérem a tanácsos kollégáktól, hogy tegyük félre mától fogva a napi politikát és koncentráljunk a város problémáira, koncentráljunk Szatmárnémetire, mert most ez a legfontosabb. Be kell hozni négy év elvesztegetett időt, és ez csak akkor fog sikerülni, ha mindannyian közösen dolgozunk ezért a városért. Van lehetőségünk, élni kell vele. Csodákat már a választásokat megelőzően sem ígértünk, de eredményeket közösen fel fogunk tudni mutatni" - monta a frissen beiktatott polgármester.

A tanácsosok ezt követően titkos szavazással választották ki maguk közül az alpolgármestereket. A két tisztségre csak a PNL jelölt személyeket, így a szavazás után egy-egy ellenszavazattal Albu Adriant és Feher Doinát bízták meg a tisztséggel.

Az eseményt követően a sajtónak nyilatkozó Kereskényi Gábor elmondta: polgármesterként elsőként egy átfogó gazdasági átvilágítást fognak végezni, amely nem csak a polgármesteri hivatalt, hanem az alárendelt intézményeket is érinteni fogja. "Az utóbbi négy évben rengeteg új személyt alkalmaztak, ezek megalapozottságát is vizsgálni fogjuk. Aztán megnézzük, mennyi a valóságtartalma a Dorel Coica által emlegetett rengeteg elkezdett projektnek" - mondta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: