2010-09-24 16:41:40• hírek • Szatmár.ro

Beiktatták az új református esperest

Még augusztus végén a Láncos templomban került sor a Szatmári Református Egyházmegye választói közgyűlésére, mely során új esperest választottak az egyházközség képviselői.

Az egyházmegye esperesévé Kovács Sándor egri lelkészt találták a legmegfelelőbbnek az egyházközségek képviselői, beiktatására pedig pénteken délelőtt került sor.

Az ünnepség istentisztelettel kezdődött, amelyen Bartha Gyula, a magyarországi szatmári református egyházmegye esperese hirdetett igét, majd Sipos Miklós leköszönő esperes szólt meghatottan az egybegyűltekhez.

A volt esperes megköszönte a támogatást, volt munkatársai áldozatos munkáját, akik tizenhat éven keresztül segítettek helyt állni betölteni ezt a fontos tisztséget.

Az ünnepség fénypontja természetesen az új esperes beszéde és ezt követő eskütétele volt.

Kovács Sándor elmondta, hogy csapatban dolgozva, együttes erővel, egy cél érdekében fog harcolni nem csak ő, hanem az egész egyházmegye, hiszen a legfontosabb, hogy az egység.

Az esperesi beiktatást követően pedig az egyházmegyében tisztséget betöltők - lelkészi főjegyző, egyházmegyei tanács, fegyelmi bizottság - eskütételére is sor került.


Ünnep volt a Láncos Templomban
Ünnep volt a Láncos Templomban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: