2014-12-18 12:05:15• hírek • Kocsis Zoltán

Beázik a börvelyi iskola – a megyei tanács már nem tud segíteni

Egyre rosszabb állapotban van a Börvelyi Általános Iskola tetőszerkezete, minek következtében már az első emeleten is a vedreket és a vízgyűjtő edényeket kerülgetik a diákok. A Szatmár Megyei Tanács ennek ellenére idén már nem tud segíteni: oldja meg az önkormányzat.

A problémát a megyei tanács idei utolsó ülésén Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes, egyben RMDSZ-es tanácsos vetette fel.

Elmondása szerint az iskola tetőszerkezet már oly mértékben erodálódott, hogy a beázás az első emeleti tevékenységeket is érinti. „Sürgősen lépni kellene, amíg nem romlik tovább a helyzet", sürgette a döntéshozókat Szász.

Adrian Stef elnök és Mircea Govor alelnök viszont sajnálatát fejezte ki, mondván, a következő tanácsülésig nem tehetnek semmit, akkor foglalhatják bele ugyanis a szükséges összeget a költségvetésbe.

„Addig nem tehetünk semmit?", jött a kérdés az elképedt Szásztól. „De igen. A polgármesteri hivatal fizesse ki a munkálatokat, a következő költségvetés-kiegészítéskor pedig mi kifizetjük a beruházás összegét", mondta Stef és Govor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: