2016-05-30 10:45:53• hírek • Szatmár.ro

Balkáni bóvli-bazár volt három napig az Eötvös utca

Kínai játékoktól pólókon keresztül növényekig mindent lehetett kapni.

A szatmárnémeti városnapok jellegükben most távolodtak el leginkább attól az irányvonaltól, amelyet Ilyés Gyula egykori polgármester próbált követni, a rendezvény középpontjába a koncertek mellett a kultúrát helyezve.

Ennyi lacikonyhát ugyanis talán soha nem láttunk még városnapokon, gyakorlatilag bármerre mentünk, sült miccs, kolbász, rablóhús és hal szagának kevetéke fogadott. A lacikonyhákkal dugig volt a régi városközpont körforgalma és az új városközpont is.

Az esemény balkáni hangulatáról azonban főleg az Eötvös (Al. I. Cuza Voda) utcában összeállított bazár gondoskodott, amely némileg befolyt a régi főtérre is.

Az úttest két oldalán álló bazárokban rég nem látott mennyiségű kínai bóvlit kínáltak eladásra, kezdve a gumi-kígyóktól a műanyag-fegyvereken át a fura hangokat kiadó rózsaszín játékkutyákig. S bár a polgármester azt ígérte a szervezés elején, hogy elsősorban szatmári kereskedők kapnak lehetőséget árusításra a szatmárnémeti városnapokon, az Eötvös utcában ilyet nem láttunk, csak más megyékből érkező bóvliárusokat...

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: