2016-05-08 17:03:20• hírek • Kocsis Zoltán

Az úszást, a testmozgást népszerűsítették

Első alkalommal rendeztek úszás, asztalitenisz és sakkmaratont Szatmárnémetiben. Az esemény célja az úszás, a sport, a testmozgás, az egészséges életforma népszerűsítése volt.

A Német-Román Gazdasági Egyesület, a Kisiparosok Kamarája, a Kolozsvári Műszaki Egyetem által szervezett esemény mottója is sokat mondó: Eljött az idő, hogy megbecsüljük a vizet. Ugyan a tervezett, a sport és szabadidő eltöltésére alkalmas lehetőségeket bemutatni szándékozó kiállítást egy későbbi időpontra halasztották, az öt óra nem múlt el eseménytelenül: a résztvevők felváltva úsztak, asztaliteniszeztek, sakkoztak. Összességében mintegy 25 kilométert úsztak a rendezvénynek otthont adó Select komplexum uszodájában, mesélték büszkén.

„Az egészség alapja a kikapcsolódás, a sport", mondja Markos Tibor főszervező. „A lokálpatriotizmust a fiatalokban csakis úgy érhetjük el, ha megteremtjük annak lehetőségét, hogy elérjék céljaikat úgy a karrier, mint a magánélet terén. Ennek pedig három alappillére van: jó lehetőség a munkahelyek, a kikapcsolódás és a sport terén", folytatta a Kisiparosok Kamarájának elnöke, aki köszönetet mondott az eseményt támogató Technosam, Fastus és Select cégeknek, valamint a sakkfelszereléseket biztosító Héja Botondnak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: