2014-10-24 17:25:18• hírek • Szatmár.ro

Az ősz típusú nő

Születésünk pillanatától kezdve számos tényezőt adottnak és megváltoztathatatlannak kell vennünk. Ilyen többek között a személyiség meghatározott aspektusa, a vérmérséklet, a bőr-, szem- és haj színe stb.

Az életkor előrehaladtával az aktuális divatirányzatnak és preferenciánknak megfelelően azonban néhány tényezőn változtathatunk. A haj-, bőr- és szem jellegzetességeit eleve a genetika dönti el, ez alapján meghatározhatjuk, hogy melyik színcsoportba tartozunk. Alapjában véve mindannyian két - a meleg és a hideg - színcsoportba sorolhatjuk magunkat.

Nézzük milyen színek passzolnak az ősz típusú nőkhöz. Nincs szükségünk különösebb jártasságra a színek világában ahhoz, hogy rájöjjünk, az ősz a meleg ugyanakkor a kissé tompa színek világát tükrözi. A nők többsége azt hiszi, ha kiderül róla, hogy az ősz típusba tartozik, végképp el kell búcsúznia kedvenc színétől, ami esetleg nem az ő típusához illeszkedik. Azonban tudnunk kell, hogy szinte minden színnek van hideg és meleg árnyalata.

Az ősz típusúaknak ajánlott színek: napságra, sötétbarna, bézs, pezsgőszín, fahéjszín, téglavörös, khaki, mohazöld, fenyőzöld, sötétzöld, tengerzöld. A pirossal vigyázni kell, ennek leginkább cseresznye- és téglapiros árnyalata ajánlott. A feketét is jobb kerülni, ehelyett válasszunk sötétbarnát. Lehetőleg a fehéret, az ezüstöt és a kéket is ki kell iktatni a ruhatár darabjai közül. Ehelyett a bronz és az arany árnyalat is előnyös lehet.

Az egyhangúság és tompaság hatásának elkerülése végett, ajánlott két-három színben öltözni, legyünk minél merészebbek és bátrabbak. A lényeg a megfelelő színek harmonikus kombinálása. A személyiségünknek megfelelő stílus kialakítása nem fog egyik napról a másikra menni, de kellő kitartással elsajátítható. Ne feledjük, amennyiben nem színtípusunknak megfelelő árnyalatokat hordunk, kinézetünk fáradt, sápadt hatást eredményez vagy éppen agyoncicomázott lesz. Még ha a legmárkásabb holmikat is vásároljuk magunknak, ez önmagában kevés ahhoz, hogy megjelenésünkkel mindenkit levegyünk a lábáról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: