2013-03-04 11:37:52• hírek • Szatmár.ro

Az elszámolás az igazi kihívás!

Az ifjúsággal foglalkozó civil szervezetek egyik fő bevételi forrását a pályázatokon nyert összegek jelentik.

Ám nem mindegy, hogy az a pályázat hogyan van megírva, hiszen ezen múlik az, hogy mennyit sikerül a pályázónak elnyernie. Szombaton a SZMIT (Szatmár Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács) szervezésében pályázatíró képzésre került sor, amelyet a Communitas Alapítvány munkatársai tartottak. A szokványos képzésekkel ellentétben itt a fő hangsúly nem magán a pályázat tartalmi részén volt, hanem sokkal inkább azon, hogy hogyan kell felépülnie s milyen részeket kell tartalmaznia egy költségvetésnek.

Legfőképpen pedig arra tértek ki a képzők - Ferencz Kata és Deák Ferenc -, hogy miként kell elszámolnia a költségekkel ahhoz, hogy az utófinanszírozású projektek végén meg is kapják a szervezetek a pénzt. A Communitas nyolc szaktestülete ebben az időszakban írja majd ki a pályázatokat, így az Ifjúsági Szaktestületnél körülbelül három hetük lesz a szervezeteknek arra, hogy átgondolják, mire van szükségük rendezvényeikhez vagy akár a működésükhöz, s megtervezzék ezek költségvetését.

A megpályázható összegek 500 és 2000 lej között ingadoznak attól is függően, hogy az illető szervezet jogilag bejegyzett-e vagy sem, de a legnagyobb előnyük, hogy igen csekély részét kell a pályázatnak románul kitölteni, s könnyebbséget jelent az online pályázati lehetőség is.

Szatmár megyéből a Szatmári Magyar Diáktanács (SZAMEDT), a Kölcsey Ferenc Diákszövetség (KÖFEDISZ), a szatmárnémeti, az avasújvárosi, a gencsi és a szatmárhegyi Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK), valamint a Magyar Demokrata Ifjak Szövetsége (MADISZ) tagjai vettek részt a képzésen.

Képzést tartottak fiataloknak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: