2008-01-11 12:37:41• hírek • István Löchli

Fujifilm FinePix S8000fd

 A Fujifilm digitális kamerái közül mindig népszerű volt az S széria.

A Fujifilm digitális kamerái közül mindig is igen népszerűek voltak az S széria készülékei. Az S602-vel elkezdett fejlesztési vonal méltó örököse a most piacra vezetett FinePix S8000fd.

A kamera megjelenése és technikai tulajdonságai várhatóan igen népszerűvé teszik a felhasználók körében az új kamerát. A 18x optikai zoom amatőr felhasználók számára lehetővé teszik a még nagyobb felhasználást, kiegészítők, előtétek nélkül is.Egy átlag amatőr felhasználó számára a nagylátószögtől a tele tartományig tökéletes használhatóságot biztosít a kamera. A nagyméretű 18x zoom használatához elengedhetetlen a kézremegést ellensúlyozó stabilizátor, melynek használatával a bemozdulás és az elmosódott képek készítése elkerülhető.

Maximális felbontás
A Fujifilm FinePix S8000fd digitális kamera 8 millió pixeles maximális felbontással rendelkezik. Ebben a beállítási módban a kamerának a felbontása 3264 x 2448. választható tömörítések a Fine és Normál. Fine tömörítésben az elkészült képfájl mérete 3,9 MB. További választható felbontások: 3:2, 4M, 2M, 0,3M. A kamerával készíthető mozgóképek két felbontásban kerülnek rögzítésre: 640 x 480 és 320 x 240. Mindkét esetben a frissítése a felvételnek 30 kép/másodperc. A felvétel rögzítésének hossza a memóriakártya maximális szabad területének hossza, kivéve az SD HC kártyáknál, ahol 2 GB-nál leáll a felvétel. A mozgókép rögzítése közben a zoom nem használható.

Optika és digitális zoom
A kamera hihetetlen méretű 18 x optikai zoommal rendelkezik. Ennek mértéke 35 milliméteres gépre vetítve 27 - 486 mm. A digitális zoom együttes használatával, melynek mértéke 5,1x, 91,8x nagyítás érhető el. Természetesen a két zoom használata erősen el van különítve egymástól, a digitális zoom letiltható a beállítások menüben.

Fókusztartomány és ISO érték
A kamera fókusztartománya 70 centimétertől a végtelenig tart nagylátószög esetén. Makró funkcióban 10 centimétertől - 80 centiméterig készíthetünk éles fotókat, míg Szuper makró funkcióban 1 centimétertől 10 centiméterig. A készülék széles ISO választékkal rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználó minden esetben optimálissan tudja kiválasztani a szükséges ISO értéket annak érdekében, hogy elkészült felvételei tökéletesek legyenek. A választható ISO érték: ISO 64/100/200/400/800/1600/3200/6400. A két legmagasabb érzékenységen /3200,6400/ a kamera a felbontást automatikusan maximálisan 4M-re módosítja. Ezeken a beállításokon kívül 4 AUTO ISO funkció is rendelkezésre áll. ezeknél a funkcióknál maximálható a használandó ISO érték, ISO 400-nál, ISO 800-nál és ISO 1600-nál.

Záridő és fehéregyensúly
A készülékkel készíthető felvételek ideje expozíciós módtól függően változhat. Ennek értékei 4 másodperc és 1/2000 másodperc között. A fehéregyensúly 7+1 különböző módozat közül válaszható. Egyik az automatikus témafelismerésen alapuló Auto funkció. Ezen kívül elérhető még a napos, árnyékos, hideg neon, meleg neon, és napfény neon és izzólámpa. Választható egyedi fehéregyensúly is, ahol a helyi adottságoknak megfelelően tudja beállítani a felhasználó azt.

LCD kijelző és vaku módozatok
A FinePix S8000fd színes 2,5"-os 4:3 oldalarányú 230 000 pixeles alacsony hőmérsékletű TFT LCD kijelzővel kerülnek kereskedelmi forgalomba, 100%-os lefedettséggel. Az LCD kijelző nem mozgatható, forgatható, fixen rögzített. A beépített vaku hatótávolsága nagylátószögnél 50 centimétertől 8 méterig terjed. A fotózás során 6 vaku módozat közül lehet választani: automata mód, vörös szem-effektus csökkentő mód, derítés, vaku kikapcsolt állapotban, hosszú szinkron, vörös szem-csökkentő + hosszú szinkron.

Energiaellátás és adatátvitel
A készülék 4db AA méretű ceruza elemmel üzemeltethető, ez lehet akkumulátor vagy alkáli elem. A készülékhez csatlakoztatható az opcionálisan megvásárolható hálózati adapter is /AC-5VX/. A készülékről a memóriakártyán lévő adatállományt USB 2.0 porton keresztül lehet áttölteni a számítógépre. Lehetőség van az elkészült képeket és mozgóképeket televízión keresztül visszanézni AV kábel segítségével. Ehhez a kamerát kell összekötni a televízióval közvetlenül, a kamera dobozában található Audio/Video kábellal.

Újdonságok, érdekességek
A FinePix S8000fd kettős képstabilizátorral rendelkezik. A kamerában használható xD és SD kártya is az adatok rögzítésére. SD kártyából használható a nagy kapacitású SD HC kártya is. A kamerán választható speciális programautomatikák: tájkép, sport, éjszakai, tűzijáték, naplemente, hó, vízpart, múzeum, party, virág, szöveg, portré, aukciós mód. Az módok megjelenítésekor rövid magyarázó szöveg jelenik meg egy tipikus képpel. A kamera széles választékban kínál használójának sorozat-felvételi lehetőségeket. A jól megszokott Top 3 sorozatfelvételen kívül helyet kapott a hosszú sorozatfelvétel. A nagysebességű sorozatfelvételnél 4M-es felbontáson 15 kép rögzíthető 7 kép/másodperces sebességgel. AZ ultra nagy sebességű sorozatfelvételnél 2M-es felbontáson 15 kép készül 1 másodperc alatt. A fényképezőgép rendelkezik "face detection", azaz arcfelismerő rendszerrel. Ez a rendszer felismeri az emberi arcokat az exponálás előtt a felvételen és az exponáláskor erre optimalizálja az elkészítet felvételt. Egy felvételen maximálisan tíz emberi arcot tud a készülék felismerni. Ez a funkció tökéletesen alkalmas portrék készítésére. A kamera élő hisztogram kijelzésére alkalmas.

{youtube}eGgu63ORxJI&feature{/youtube}

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: