2016-06-27 15:26:59• hírek • MTI

Az angolok nagyon örültek az izlandi gólnak

Az angolok számára rutinmunkának tűnhet a további, nagyobb csaták előtt, a rivális izlandiak ugyanakkor történetük legnagyobb meccsére készülnek a hétfői nyolcaddöntőben a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon, s éppen ezért a nizzai találkozó igazán érdekesnek ígérkezik.

Az angol játékosok és a szurkolók nagyon örültek, amikor Arnor Ingvi Traustason az osztrákok elleni csoportmeccs ráadásában, a 94. percben megszerezte a 2-1-es győzelmet jelentő gólt (fotó), ez ugyanis azt jelentette, hogy nem Portugáliával, hanem Izlanddal találkoznak majd a kieséses szakasz első körében. Miután azonban lecsillapodtak a kedélyek, az angol edzői stábnak el kellett kezdenie felkészíteni a csapatot arra, hogy egyáltalán nem lesz könnyű dolga, ha be akar jutni a negyeddöntőbe.

Az Eb-újonc izlandiak már azzal alaposan túlteljesítették az előzetes várakozásokat, hogy a magyarok mögött másodikként továbbjutottak a négyesükből, így az angolok ellen semmi veszítenivalójuk nem lesz, felszabadultan játszhatnak. "Készülünk az angolok elleni találkozóra, nem akarunk elveszni az ünneplésben" - mondta ugyanakkor Elmar Bjarnason, az északi válogatott középpályása.

Az izlandi csapatnak a svéd Lars Lagerbäck személyében tapasztalt szövetségi kapitánya van, aki bizakodva várja a hétfői összecsapást. "Svéd kapitányként hatszor játszottam az angolokkal és egyszer sem kaptam ki" - mondta a két győzelemről és négy döntetlenről.

Anglia, bár mindhárom csoportmeccsén fölényben játszott, a Wales elleni győzelem mellett kétszer csak döntetlent ért el, ráadásul a szlovákok ellen gólt sem sikerült szereznie. Roy Hodgson szövetségi kapitány várhatóan visszanyúl ahhoz a csapathoz, amellyel a tornát kezdte, kivéve, hogy Raheem Sterling helyett valószínűleg Daniel Sturridge kezd majd. Amennyiben a csapatkapitány Wayne Rooney is pályára lép, utoléri a válogatottsági örökranglista második helyén  David Beckhamet, aki ugyancsak 115-szor szerepelt a nemzeti együttesben (a rangsor élén Peter Shilton áll 125 válogatottsággal).

Anglia-Izland, Nizza 22.00, v: Damir Skomina (szlovén)
A várható kezdőcsapatok (az uefa.com alapján):
Anglia: Hart - Walker, Smalling, Cahill, Rose - Dier, Rooney, Alli - Sturridge, Kane, Sterling
Izland: Halldórsson - Savarsson, Árnason, Sigurdsson, Skúlason - Gudmundsson, Gunnarsson, Sigurdsson, Bjarnason - Bödvarsson, Sigthórsson

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: