2012-08-26 14:14:48• hírek • Póti Orsolya

Az Új Remény Egyesület és a Bonus Pastor a PMN-en

Nemrégen alakult civil szervezetek is bemutatkoztak a XI. Partiumi Magyar Napokon, augusztus 25-én, illetve 26-án. Az Új Remény Egyesület, illetve a Bonus Pastor Alapítvány tevékenységeiről Dohi Géza, az egyesület titkára tájékoztatta a Szatmár.ro-t.

Az Új Reménység Egyesület augusztus 25-én, szombaton sajtótájékoztató keretében számolt be tevékenységeiről és terveiről, illetve a Bonus Pastor Alapítvány céljairól. Ez utóbbi célja, hogy segítséget nyújtson az alkohol-, drog és egyéb függőségekben szenvedőknek és hozzátartozóiknak, keresztény lelkiséggel, a segítő szakma eszközeivel. E célt három fő tevékenység-csoport, a prevenció, a terápia és az utógondozás által akarja megvalósítani.

Az alapítvány egy Romániában létrehozott civil szervezet az Erdélyi Református Egyházkerület gyülekezeteinek támogatásával. Az alapítvány munkatársai 1996-tól főként Kolozsvár, Marosvásárhely és Székelyudvarhely környékén tevékenykedik, de az Új Remény Egyesülettel való közreműködésnek köszönhetően a Szatmár megyei lakosság is megismerheti feladatkörét.

A szatmárnémeti Új Remény Egyesület 2010 októberében került hivatalosan is bejegyzésre, célja pedig segítségnyújtás a rászorulók és hátrányos helyzetben levő személyek számára. Az egyesület tagjainak fő célja a szenvedélybetegek segítése, kezelése, felajánlva a szenvedélyektől való megszabadulás lehetőségét terápiás úton.

Az egyesület elnöke dr. Puskás Csaba, alelnöke pedig Szeredai Ervin, akiknek tervei között szerepel az is, hogy a 2011 júniusában a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivataltól rendelkezésre bocsájtott kazánházat felújítsa. Az elhanyagolt épületben, irodát, vendégszobákat alakítanak ki, valamint itt kerül majd sor az egyesület szociális tevékenységeire is.

Októbertől, a Balcescu-Petőfi Általános Iskolában elindul az AWANA Club, mely azokat a gyerekeket fogadja, akik keresztény szellemben szeretnének felnőni. A klub irányítói sporttevékenységeket, különféle foglalkozásokat és közös beszélgetéseket szerveznek majd a gyermekek számára.

Dohi Gézától megtudtuk, az egyesület gyógyszerekkel támogatja a Megyei Kórházat, illetve tolószéket, mankót és egyéb kelléket kölcsönöznek bérmentve a rászoruló betegeknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: