2012-03-17 13:58:49• hírek • MTI

Az Osonó műhely képviseli Kelet-Közép-Európát

A sepsiszentgyörgyi Osonó színházműhely Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadása képviseli Kelet-Közép-Európát a belgiumi Estivades színházi fesztiválon augusztusban.

A belgiumi Estivades fesztivált augusztus 3. és 10. között rendezik meg Marche-en-Famenne városában. Az Osonó színházműhely produkcióját a bécsi székhelyű Közép-Európai Színházi Szövetség választotta ki a fesztiválra a régió képviseletében. A tervek szerint a társulat egy harmincnapos európai nagyturné végállomásaként vesz majd részt a fesztiválon.

Fazakas Misi, a társulat vezetője az MTI-nek elmondta: az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadásukat saját történeteikből szőtték, alakították ki. Az elmúlt héten Révkomáromban századszor álltak a produkcióval a közönség elé.

 Osonó színházműhely Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadásából fotó: osono.ro

A Osonó színházműhely a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceum diákszínpadjaként alakult, aztán a Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozata is bekapcsolódott a csoport munkájába. Mára független színházzá nőtte ki magát, a társulatnak négy felnőtt tagja is van.

Fazakas Misi elmondta: ez az átalakulás abban is megmutatkozik, hogy évente 120 előadást tartanak, ebből csak mintegy negyvenet Sepsiszentgyörgyön, a többit "idegenben". A társulat célja, hogy minél több helyre eljuttassa előadásait: már Thaiföldre is eljutott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: