2016-04-30 14:19:14• hírek • Kocsis Zoltán

Az Olimpia nyerte a pontrúgások meccsét

Gólgazdag és eseménydús mérkőzésen győzte le szombat délben az Olimpia labdarúgócsapata a Tatrang együttesét a második osztály alsóházi rájátszásának negyedik fordulójában. Ezzel a szatmári sárga-kékek továbbra is veretlenek az alsóházban és megszerezték harmadik győzelmüket, miközben a Tatrang nyeretlenségi sorozata hat bajnokira bővült. A találkozó további érdekessége, hogy mind az öt gól pontrúgást követően született.

Az elsőre 17 percet kellett várni, amikor kezezés miatt büntetőt ítéltek a vendégek ellen, Adrian Markus pedig értékesítette a tizenegyest. Alig tíz perccel később kettőre növelte előnyét a hazai gárda, miután Ciprian Brata 30 méteres szabadrúgása után a labda megpattant egy védőn. Szünetre azonban csak egy gólos előnnyel vonulhatott az Olimpia, mivel a 41. percben Dumitru Muresan kezezése után ismét a büntetőpontra mutatott a bíró, Bogdan Minciuna pedig szépített.

A második félidő gyakorlatilag újabb szatmári góllal kezdődött, miután Brata szögletét követően Vasile Buhaescu fejelt a vendégek kapujában. Hogy az utolsó pillanatok nem legyenek teljesen izgalommentesek, arról Vlad Potecu gondoskodott, aki egy újabb szöglet után lőtt a kapufát is érintő gólt, beállítva a 3-2-es végeredményt. Érdekesség, hogy ezzel egymást követően második hazai meccsén lőtt 3 gólt az Olimpia.

Üröm az örömben azonban, hogy a találkozón a szatmáriak két alapemberét is le kellett cserélni sérülés miatt: Villand Róbert helyére Florin Muresan állt be még a 29. percben, Cladiu Baican pedig a 63. minutumban hagyta el kapuját, helyét Marius Suta foglalta el.

Újabb győzelmét követően az Olimpia 21 ponttal csoportja 3. helyén áll, egy ponttal lemaradva a Pankota és néggyel a Ramnicu Valcea mögött, illetve egy ponttal megelőzve a Kolozsvári U-t. A következő fordulóban, május 7-én Mircea Bolba legényei az utolsó helyezett Resicabánya otthonába látogatnak.

Olimpia - Tatrang 3-2
gól: Markus (17., 11-es), Brata (28.), Buhaescu (51.) illetve Minciuna (41., 11-es), Potecu (90.) 
Olimpia: Baican (63. Suta) - D. Muntean, Tataru, Onicas, Bura (46. Kanalos) - Villand (29. Muresan), R. Rus - Ciul, Brata, Mărkuş - Buhăescu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: