2009-03-09 11:07:01• hírek • MTI

Az ACER betör az okostelefon piacra

Az ACER úgy döntött, hogy megpróbálkozik az okostelefon-piacra négy új készülékével betörni - értesült a brit ITPro.

Aymar de Lencquesaing, az Acer vezérigazgatója a bejelentésében azt is hozzátette, hogy mindenképpen az öt legsikeresebb cég közé akarnak kerülni az iparágban.

"Tudjuk, hogy már négymilliárd mobil-előfizető van az egész világon, de még mindig 3,5 milliárd azok száma, akik megvásárolhatják a mi készülékeinket!" - mondta Lencquesaing. "Ez a piac egyre agresszívabban növekszik, és a mi célunk, hogy egyszer majd vezetői legyünk."

Ezeket az igencsak ambíciózus kijelentéseket az Acer további hat másik készülék megjelenítésével igyekszik alátámasztani, amelyeket állítólag még az év elején szándékoznak piacra dobni. Az első négy széria a Windows Mobile 6.1-es operációs rendszert használja majd, míg a későbbi masinák 6.5-össel futnak majd. Emellett Lencquesaing azt is hozzátette, hogy a későbbiekben olyan más operációs rendszer bevezetését is tervezik, mint például a Google-féle Android.

A CeBIT-en kiállított négy készület azonban az ITPro szerint a szakmai újságírók nem különösebb lelkesedéssel vizsgálták. Az M900-es modellnek 3,8 hüvelykes WVGA megjelenítésű kijelzője van, és kihúzható billentyűzete. Emellett GPS-rendszerű navigációs szoftver található rajta, öt megapixeles beépített kamera és egy FM rádió. A készüléket ujjlenyomatos rendszer is védi.

A másik készüléknek, az F900-nek nagyjából hasonló paraméterei vannak, azonban kihúzható billentyűzet helyet érintőképernyős technológiát használ, a kamerája pedig csak három megapixeles.

Az X960 kijelzője csak 2,6 hüvelykes, a képernyő felbontása VGA rendszerű, a kamera pedig elöl található a videobeszélgetések érdekében - bár a tapasztalatok szerint ez a funkció kevés okostelefon-felhasználót érdekel.

Végül a SIM DX900-nek az a különlegessége, hogy egyszerre két SIM kártyát kezel, így az üzletemberek könnyen átkapcsolhatnak az otthoni és a munkahelyi telefonjuk között. A készülékeket 300 és 500 euró közötti áron tervezik értékesíteni Nyugat-Európában, a magyarországi árakról egyelőre még nincs hír.

Az Acer két sim-kártyát kezelő okostelefonja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: