2015-02-07 17:14:27• hírek • Szatmár.ro

Idén is remekül sikerült a böllérverseny!

Sok volt a résztvevő csapat és rengeteg a nézelődő. Fantasztikus ételek készültek, jó hangulatba hozott mindenkit a fogópálinka, a forralt bor és a nóta. Sütött a nap, de azért a disznóvágáshoz szükséges hideg is megvolt. Ilyen volt a Szatmár Megyei RMDSZ által szervezett ötödik böllérverseny, amelynek idén Tasnád adott otthont.

Nagy volt a sürgés-forgás már szombatra virradó hajnalban, majd egészen sötétedésig Tasnádon, a termálstrand mellett található táborhelyen: itt szervezte meg ugyanis a Szatmár Megyei RMDSZ idén a hagyományos böllérversenyét, amelyen most 31 csapat vett részt. Nem csak Szatmár megyeiek, hanem Székelyföldről és Magyarországról is érkeztek résztvevők. Gondban volt tehát a zsűri, hiszen változatos "disznóságokat" kóstolhattak, a hagyományos hurkától-kolbásztól kezdődően a gombalekváron át egészen a vellősvérig.

Szembetűnő, hogy a csapatok egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek standjuk egyedivé tételére. Sokhelyütt a nagyanyák-nagyapák receptje alapján készülő ételekhez egyfajta körítésként elődeink által használt tárgyakat mutattak be, no meg sokan "díszítették" fel a sertés fejét is. Olyan csapat is akadt, amelyik egy kis gémeskutat varázsolt a sátra mellé, de ebből nem vizet, hanem fogópálinkát lehetett meríteni.

Több standnál kínálták fánkkal az érdeklődőket, máshol ízletes hájas tészta készült helyben. A böllérek és csapatuk tagjai rendre kínálgatták a forralt bort, amellyel természetesen a versenyben is részt vettek.

A szatmárhegyiek standjánál bemutatta portékáit a Weinberger húsbolt is, na meg Támba Miklós, aki 260 liternyi finom toroskáposztát készített. Támba egyébként a Napkori Böllérverseny szervezője, aki a szatmárhegyiek meghívásának eleget téve vett részt barátaival a rendezvényen.

"Jó az idő, jó a szervezés és meglepő a csapatok száma is. Napkoron legtöbb 35 benevezett csapat volt, az átlag az 25-körül van" - magyarázza a 14 éve megrendezésre kerülő verseny szervezője.

Böllérverseny Tasnádon

Mellette más neves vendégek is tiszteletüket tették a böllérversenyen: Pataki Csaba szenátor, a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke és Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke üdvözölte Kelemen Hunort, az országos RMDSZ elnökét, de Vujity Tvrtkót is - a népszerű tévés személyiség Szilágy megyében tartott előadást, onnan jött át a tasnádi rendezvényre.

Az érdeklődők száma a reggeli óráktól kezdve folyamatosan nőtt, igazi autós karavánok érkeztek a verseny helyszínére még 14 óra után is.

A várva járt eredményhirdetést majdnem 18 órakor tartották meg. Az első helyen a sarmaságiak végeztek, a másodikok a magyarcsaholyiak lettek, míg a bronzérmet Sárközújlak város csapata kapta meg.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: