2013-05-23 20:46:50• hírek • Kocsis Zoltán

Avasfelsőfalué az első hely, tasnádi és szatmárnémeti óvodák a dobogón

Hat helység tíz óvodájának húsz gyereke vett rész csütörtök délelőtt a „Kicsik vagyunk, de szabályosan közlekedünk" elnevezésű közlekedési vetélkedő megyei szakaszán Szatmárnémetiben. Az első helyen egy avasfelsőfalui óvoda gyerekei végeztek, a második és harmadik helyet tasnádiak és szatmárnémetiek szerezték meg.

Az immár hetedik alkalommal megrendezett vetélkedőn a két főből álló tíz csapat tagjainak előbb a közlekedési szabályokkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk, majd egy tematikus rajzot kellett készíteniük. A rendőrség képviselőiből és pedagógusokból alkotott zsűri döntése alapján a megyei szakaszt az avasfelsőfalui 2-es számú óvoda két tanulója, Berinde Alessia és Cont Ioana nyerték, köszönhetően jelentős mértékben felkészítőiknek, Onca Floricának és Deiciuc Mihaelának. A második helyen holtversenyben Van Beylen Rene és Marco Luca, azaz a szatmárnémeti 11-es számú óvoda (felkészítők: Silaghi Ramona és Cortea Denisa) valamint Filip Vanessa és Török Leonard, a tasnádi 1-es számú óvoda gyerekei (felkészítő: Talpos Maria) végeztek. A harmadik helyet a szatmárnémeti Mondiala óvoda két gyereke, Lucaciu Alex és Peres Sarah (felkészítők: Buriceanu Alina és Horváth Andreea) szerezte meg.

Rajtuk kívül dicséretben részesült a Lajosvölgyi Óvoda, az avasfelsfalui 1-es számú óvoda valamint a házigazda Május 14 Óvoda csapata. A megmérettetésen részt vett továbbá a 2-es és 3-as számú óvoda Nagykárolyból valamint a Vetési Óvoda.

Noha Cupsa Anuca, a Május 14 Óvoda igazgatónőjének javaslatára immár hetedik alkalommal került megrendezésre a verseny, első alkalommal idén vált országossá. Ennek köszönhetően az ország valamennyi óvodája részt vehet a versenyen, a feladatok megoldását pedig az ötletgazda Május 14 Óvoda címére kell elküldeniük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: