2014-07-22 16:43:25• hírek • Szatmár.ro

Ausztriába akart vinni ásványokat egy máramarosi férfi

A petei határátkelőhelyen akart kilépni az országból a férfi, 249 ásvány-darabbal az autójában.

A Szatmár Megyei Határrendészet munkatársai hétfőn, június 21-én 14 óra körül a petei határátkelőhelyen figyeltek fel a Ford Tranzit gépjárművel közlekedő 42 éves, Máramaros megyei illetőségű V. Lászlóra, amikor az épp az ország elhagyására készült.

A férfi gépjárművének átvizsgálásakor a határrendészek húsz műanyag-ládát találtak az autóban, ezekben pedig 249 darab ásványt - különböző összetételű, formájú és méretű darabokat.

A férfi azt nyilatkozta, hogy az ásványokat egy nagybányai cégtől vásárolta, most pedig ausztriába akarta ezeket vinni, hogy ott egy ásványkiállításon vegyen részt - án nem rendelkezett az ehhez szükséges iratokkal.

Mivel ezek az ásványok a nemzeti örökség részét képezhetik, az autósnak több hivatalos irattal is rendelkeznie kellett volna, amennyiben az országból ki szerette volna vinni azokat.

A határrendészek törvénytelen árukivitel kísérlete miatt indítottak eljárást a férfi ellen, a 249 ásvány-darabot pedig elkobozták, hogy egy szakértő megállapíthassa azok értékét, illetve azt, hogy valóban a nemzeti örökség részét képezik-e.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: