2014-07-28 12:08:34• hírek • Szatmár.ro

Augusztus 1-jétől megszűnik a Szatmári Magyar Hírlap

A napilap a hétfői lapszám címoldalán jelentette be: az utolsó lapszám július 31-én fog megjelenni.

"Kedves Olvasóink! Egy hete alaposan megkarcsúsodva, már csak napi nyolc oldalban tudtunk megjelenni és tájékoztatni Önöket a megye híreiről és eseményeiről. A lapot kiadó kft. vezetősége azt ígérte, a megszorítás csak a nyári hónapokra érvényes, ősztől ismét 12 oldalas lesz az újság. Az optimizmusra okot adó ígéret ellenére a lap tulajdonosai most úgy döntöttek: kilenc év után, 2014 augusztus 1-jétől azonnali hatállyal beszüntetik a Szatmári Magyar Hírlap nyomtatását. Utolsó lapszámunk július 31-én, csütörtökön jelenik meg" - ezzel a pár mondattal hozta olvasói tudomására a rossz hírt a szatmári magyar napilap.

A lap első száma 2005 június 24-én jelent meg, az első hónapokban hetilapként, majd napilappá változott. A szerkesztőség gerincét a Szatmári Friss Újságból kivált csoport tagjai alkották, tulajdonosa Szilágyi Ferenc volt. A lap 2008-ban egy jelentős arculatváltáson esett át, ezt követően a példányszámot is sikerült megduplázni. A Szatmári Magyar Hírlap mellékleteként hétvégi, majd később havi kulturális szemleként jelent meg a Szamos nevet viselő folyóirat, emellett pedig számos értékes kötet jelent meg a Hírlap Könyvek sorozatban.

A napilapot három éve vásárolta fel a jelenleg is tulajdonos Solpress kiadó, miután Szilágyi már nem tudta vállalni a lap veszteséges működtetését.

A Szatmári Magyar Hírlap megszünésével egyértelműen szegényebb lesz a szatmári magyar társadalom és a kulturális élet. A napilap bezárásával több újságíró, ismert és elismert sajtós szakember veszti el munkáját. Kívánjuk, hogy kollégáink mielőbb új, számukra megfelelő munkahelyre találjanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: